Política 18/02/2013

El PSC no emprendrà mesures legals per les escoltes fins que no es demostrin judicialment

Antonio Balmón assegura que la dimissió de Bustos l'"honora"

Anna Mateo
1 min

BarcelonaAntonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari d'acció política del PSC, s'ha mostrat tranquil davant les recents acusacions que esquitxen directament el seu partit sobre les escoltes il·legals a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho i l'examant de Jordi Pujol Ferrusola. Avui, en una roda de premsa a la seu del partit, ha dit que creu que "aquesta gran boira putrefacta ens despista dels temes que calen que hi dediquem molt més temps i alimenta els populismes, tot i que si s'han produït les pràctiques il·legals que surtin però que no s'especulin sobre elles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC no actuarà, com a partit, contra ningú pel cas de les presumptes escoltes a alguns dels seus dirigents, almenys fins que no es demostri judicialment que aquestes suposades investigacions són certes. "Hi ha hagut noves publicacions que diuen que tota aquesta informació és falsa, per tant, nosaltres hem decidit que en el moment que tinguem constància tutelada de tota la documentació que pugui afectar la gent del partit actuarem judicialment", ha afirmat. Balmón ha afegit que des del partit s'ha esbrinat si van treballar o no amb l'empresa Método 3 i ha demanat més "transparència" en els casos sobre presumpta corrupció.

Pel que fa a la dimissió de Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, per presumpta corrupció, Balmón ha dit que el partit no n'ha parlat a la reunió d'avui, ja que ho ha posposat per dilluns que ve, però ha afegit que la decisió de dimitir "honora" Bustos.

stats