POLÍTICA
Política 26/04/2014

Schulz participarà a l'acte central de campanya del PSC a Barcelona

El candidat dels socialistes catalans a les europees demana als crítics que "estiguin a l'alçada" de la campanya. Anuncia que Àngel Ros i Raimon Obiols participaran en la seva campanya

Acn
3 min
Javi López, durant l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Martin Schulz, participarà en l'acte central del PSC durant la campanya de les eleccions del 25 de maig. Així ho ha confirmat el candidat del PSC, Javi López, en una entrevista a l'ACN, on ha dit que això demostra "la importància dels socialistes catalans a Europa". El de Barcelona serà un acte que el candidat dels socialistes europeus farà al marge de l'acte que farà a Sevilla per complir amb la seva quota de participació de la campanya dels socialistes a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de treballar-hi i demanar-ho durant molt de temps, el PSC ha pogut concretar una data per a què Martin Schulz participi a la seva campanya electoral per a les europees i no se centri només en l'acte que el PSOE farà amb ell a Sevilla el proper dia 11 de maig. Tal i com ha explicat Javi López, el candidat a presidir la Comissió Europea serà l'estrella de l'acte central de la campanya dels socialistes catalans. Schulz i Elena Valenciano -cap de llista del PSOE- acompanyaran al candidat català en un gran míting al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona previst per al dimecres 21 de maig.

Els socialistes catalans aconsegueixen així poder treure pit en rebre el suport de Schulz, cosa que no podrien haver fet si el candidat a la CE hagués considerat que amb l'acte que té previst a Sevilla amb el PSOE per al dia 11 de maig ja complia amb tots els socialistes espanyols. Els socialistes saben que el resultat a Catalunya pot decantar la balança dels resultats estatals.

"És una bona mostra de la importància que té el PSC i els socialistes catalans a Europa. Tots sabem el que ens hi juguem a Europa i a Catalunya, i els socialistes catalans i els seus eurodiputats han fet molt bona feina a Europa. La visita també és mostra d'això", ha valorat satisfet Javi López.

El PSC, que presentarà els detalls de la seva campanya la setmana vinent, també té previst convidar a més socialistes "tant de la resta de l'Estat com de la resta d'Europa". "Demostrarem que la campanya és europea. Estem preparant l'agenda de campanya també amb altres noms que ho demostraran", ha explicat López. Qui de moment segur que participaran en un parell d'actes a Catalunya són Elena Valenciano i el seu número dos a la candidatura del PSOE, Ramón Jáuregui.

Convençut que la crisi del PSC no influirà en la campanya

Javi López assegura que la situació interna del PSC no influirà en la seva campanya electoral. I és que el socialista creu que tant crítics com oficialistes comparteixen "la necessitat d'un canvi a Europa i de tenir a Schulz com a candidat a presidir la Comissió Europea". "Tots, d'arreu de Catalunya i pensin el que pensin, han participat i participaran de la campanya", ha assegurat.

Tot i no voler entrar amb massa detalls, López creu que els crítics o díscols no faran massa enrenou aquests dies per no perjudicar els interessos comuns que tenen tots els socialistes. "Sabent què han fet en precampanya amb mi, és una bona mostra de la voluntat del conjunt del partit de tirar cap a endavant en aquestes eleccions", ha dit, tot afirmant que noms com el d'Àngel Ros o Raimon Obiols, emmarcats dins aquests col·lectius crítics, participen de la precampanya i ho faran en la campanya.

Totes les esperances en Schulz

És per això que ha recordat que al PSC "tots sabem que l'elecció de Schulz en aquestes eleccions sobrepassa la nostra dimensió com a partit". "Jo espero que tothom estigui a l'alçada, i confio que tothom estigui a l'alçada d'una elecció històrica. Faig plena confiança en el conjunt del meu partit, per tot el que ens hi juguem els europeus en aquestes eleccions", ha sentenciat

stats