NOU GOVERN

Ronda de contactes de la presidenta del Parlament

El PSC no decarta votar en contra de la investidura de Mas també en segona volta

Nadal recorda que CiU no té majoria i haurà de "treballar-se cas a cas" l'estabilitat parlamentària

El president del grup parlamentari del PSC i conseller en funcions, Joaquim Nadal, ha reiterat que el seu partit votarà en contra de la investidura d'Artur Mas el dilluns durant la primera volta i ha afegit que no descarten el “no” per la segona. “La decisió de la segona volta queda supeditada a la forma que prengui la segona. Haurem d'escoltar el discurs”, ha assegurat Nadal després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Tot i això, el dirigent socialista ha subratllat que “sigui quin sigui el sentit del vot” del seu grup, com a oposició “crítica i dura” però “constructiva” estendran la mà cas a cas. Nadal ha insistit que CiU no té la majoria absoluta i que, per tant, “s'haurà de treballar l'estabilitat parlamentària cada vegada i amb cada tema”.

En tot cas, el president parlamentari del PSC ha insinuat que, tal i com va trancórrer ahir la votació dels membres de la Mesa, en què CiU va prestar vots al PP per garantir-li la primera secretaria, s'intueix que el nou Govern té una preferència per la dreta.

De Gispert està ara reunida amb el futur president de la Generalitat, Artur Mas.

Més continguts de