Política 21/07/2018

De l'enhorabona del PSOE, Cs i Vox a l'alarma dins l'independentisme: les reaccions a la victòria de Casado

Aragonès avisa que "Catalunya no la conquereix ningú"

Ara
2 min
El nou president del PP, Pablo Casado, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, de costat en una imatge d'arxiu

BarcelonaAmb l'elecció de Pablo Casado com a nou president del PP i, per tant, futur candidat a president del govern espanyol, el tauler polític a l'Estat deixa dues peces escorades a la dreta i un Pedro Sánchez més alliberat a la centralitat. L'inquilí de la Moncloa s'ha afanyat a donar l'enhorabona a Casado un cop s'han sabut els resultats del 19è congrés dels populars i a través de Twitter li ha donat "ànims amb la feina" que té per fer.

Amb més brevetat s'ha expressat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que a partir d'ara haurà de lliurar la batalla de la dreta amb el nou president del PP, una de les figures més significades ideològicament del partit conservador. "Felicito Pablo Casado per la seva elecció com a president del seu partit, així com els compromissaris que l'han escollit", ha piulat Rivera.

Casado ha tingut una bona rebuda també a les files del partit d'extrema dreta Vox, que a través del seu líder, Santiago Abascal, ja ha insinuat punts d'entesa entre les dues formacions. "Si és capaç de complir amb el seu discurs tindrem alguns punts de trobada. Ho veurem molt aviat, perquè el PP governa a molts llocs", ha apuntat a través de Twitter. La constel·lació de partits que ara es dibuixa també l'ha analitzat el secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, que ha afirmat que amb la victòria de Casado l'estat espanyol "passa a tenir tres partits d'extrema dreta". En declaracions als mitjans, Echenique ha apuntat que cal "donar el condol a Rivera i a Vox".

La possible orientació ideològica del PP cap a la dreta també ha alarmat l'independentisme, que tampoc no ha passat per alt la disputa Casado-Rivera que s'albira a partir d'ara. El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha sigut clar en aquest sentit. "Albert Casado i Pablo Rivera!", ha piulat.

També hi ha dit la seva el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que ha avisat del discurs d'odi i de la divisió que ha pronunciat Casado en la seva intervenció aquest matí al congrés del PP. "Aquest és l'únic projecte que tenen per a Catalunya. El combatrem amb un projecte inclusiu, cohesionador, de futur compartit que no entén d'orígens ni llengües. Avançant com sempre amb grans consensos, enfortint el sentiment de pertinença col·lectiva", ha piulat Mauri.

Aragonès: "Catalunya no la conquereix ningú"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha replicat a Pablo Casado i li ha assegurat que Catalunya "no la conquereix ningú". En el seu discurs durant l'Acampada Jove que organitzen les Joventuts d'Esquerra Republicana, el president adjunt d'ERC ha manifestat que Catalunya és "de la seva gent. Ningú conquerirà els anhels de llibertat d'aquest poble. Ens trobaran a tots, en democràcia i civisme i mobilització pacífica i àmplia".

stats