Política 19/01/2015

El PSOE acusa CiU i ERC d'actuar pensant només en "la litúrgia, els rituals i la història"

Els socialistes apugen el to contra Podem i acusen la formació de "prometre la lluna" i de "prepotents"

Joan Rusiñol
2 min
Meritxell Batet i Antonio Pradas, durant la compareixença de premsa. EFE

MadridEl PSOE carrega contra el full de ruta que han marcat CiU i ERC, amb les eleccions del 27 de setembre a l'horitzó. La diputada i responsable d'Estudis i Programes del partit, Meritxell Batet, ha acusat les dues formacions d'actuar pensant només en "la litúrgia, el ritual i la història", oblidant-se -diu- de la ciutadania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pels socialistes, l'avançament electoral és una mostra del "fracàs" de la gestió del govern de la Generalitat en l'agenda social: ha denunciat les retallades en sanitat i educació. Batet també ha acusat l'independentisme "d'instrumentalitzar" les diferents administracions -ha posat l'accent en els ajuntaments- per posar-les, afirma, al servei d'un interès partidista. Això, ha assegurat, demostra el "poc respecte" que senten les dues formacions per aquestes institucions.

La diputada del PSC també ha acusat ERC d'estar "avalant", a través del seu suport a CiU, les polítiques econòmiques i social que els nacionalistes catalanes pacte, ha dit, amb el PP malgrat les discrepàncies en el terreny nacional. De fet, ha assegurat que populars i convergents aprofiten aquesta confrontació "estèril" per retroalimentar-se.

Objectiu Podem

El secretari de Política Federal, Antonio Pradas, ha aprofitat la compareixença posterior a la reunió de l'executiva del PSOE per carregar durament contra Podem, a qui acusa de "prometre la lluna" i no tenir un programa de govern realista. Ha plantejat la proposta socialista, en canvi, com "el camí segur a millor", amb iniciatives concretes que acabaran de perfilar en una conferència autonòmica a València el cap de setmana del 31 de gener.

Després del míting d'aquest cap de setmana de Pablo Iglesias a Sevilla, Pradas -que es diputat per aquella demarcació- ha dit que Podem forma part de la "casta de prepotents" que miren els andalusos per sobre de l'espatlla. Ha posat l'accent en les constants correccions del programa polític de la formació de l'esquerra alternativa, bo i preguntant-se si el fet de reconèixer ara que algunes de les mesures que van defensar a les europees no són viables respon a "alguna al·lucinació divina" o als assessors que els insten a fer marxa enrere.

stats