POLÍTICA
Política 12/01/2014

El PSOE superaria al PP i guanyaria les eleccions, segons un sondeig de 'El Pais'

El sondeig revela que mentre el PP cauria 12,6 punts fins al 32%, mentre que el PSOE creixeria un 4,8% i superaria els populars amb un 33,5% després d'una patacada provocada per la llei de l'avortament

Ara
1 min
El PP es desplomaria si ara hi hagués eleccions generals

BarcelonaLa llei de l'avortament del ministre Alberto Luis Gallardón amenaça de dinamitar qualsevol possibilitat de frenar el desgast electoral del PP davant els indicadors que indiquen una sensible recuperació econòmica. Segons una enquesta de Metroscopia que publica aquest diumenge 'El País', el PP perdria 12,6 punts respecte de les últimes eleccions generals i se situaria per darrere del PSOE, que recuperaria un 4,8% dels vots%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, segons el sondeig, el PSOE guanyaria les eleccions si es fessin ara amb un 33,5% dels vots, davant el 32% del PP. També segueixen creixent IU i UPyD. Els de Cayo Lara obtindrien el 12,5% dels vots, per davant del partit de Rosa Díez, que s'estanca en un 7,3%. L'enquesta situa Gallardón com el ministre que més rebuig genera entre els mateixos votants del PP. Cap dels ministres de Rajoy aprovaria. L'any comença amb complicacions per al partit de Mariano Rajoy, a qui se li multipliquen els fronts en contra.

stats