POLÍTICA
Política 24/11/2013

Rubalcaba: "El PP tenia unes finances en B i un programa electoral a B que està aplicant"

El líder del PSOE diu a Andalusia que "un partit que tots sabem que ha delinquit vol convertir en delinqüents alguns ciutadans que volen exercir els seus drets"

Efe
2 min
Rubalcaba, amb Susana Díaz en el congrés del PSOE d'Andalusia

GranadaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat aquest diumenge que el president del Govern, Mariano Rajoy, està aplicant el programa en B del Partit Popular, aquell que mai es van atrevir a ensenyar als espanyols. "Avui sabem que el PP tenia unes finances en A i en B i que també tenia un programa electoral en A 'i B ", ha apuntat. Durant la seva intervenció a Granada en la clausura del congrés extraordinari del PSOE d'Andalusia, Rubalcaba ha manifestat que no creu que Rajoy estigui incomplint el programa electoral del PP, sinó que més aviat està aplicant el programa ocult.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha expressat que l'únic lloc on s'apliquen contractes de llarga durada i estabilitat laboral és en el govern espanyol, en relació amb les manifestacions de Rajoy relatives a que no preveia canvis en el seu Executiu tot i que els dos anys transcorreguts des de la seva arribada a la Moncloa només han portat "més atur, més deute, menys drets, més impostos i més desigualtat" .

La "setmana dels horrors"

Segons la seva opinió, Espanya ha viscut una "setmana dels horrors" en què el govern "ha mostrat el que han fet i ha anunciat el que volen fer al final de legislatura" amb mesures com la Llei Wert, l'inici de la reforma de l'Estatut de Castella la Manxa i l'anunci de noves lleis de seguretat ciutadana i per regular els serveis mínims que, segons ha subratllat, formen part del "programa en B que tenien amagat i ara estan aplicant aprofitant la seva majoria absoluta i l'excusa de la crisi".

Rubalcaba ha garantit que el PSOE "no pararà d'oposar-se" a la reforma local, que "tombarà" el Tribunal Constitucional", i intentarà "aturar" la Llei Wert , "que té tan poc consens com esperança de vida". També ha criticat que el Govern apuntyi ara cap als pensionistes amb una nova reforma després de mesures com "fer-los pagar les medicines, apujar-los els impostos o treure'ls la dependència".

En aquesta línia , ha reiterat que la reforma laboral serà "la primera llei a derogar" si els socialistes arriben a governar el 2015. També ha qualificat de "tupinada electoral" la reforma de l'Estatut de Castella la Manxa "per intentar mantenir la majoria absoluta després de treure el sou als diputats".

Més dur s'ha mostrat amb els anuncis de noves lleis de seguretat ciutadana i serveis mínims -"que són d'ordre públic i de vaga", ha subratllat- perquè considera una "paradoxa que un partit que ha delinquit vulgui convertir en delinqüents alguns ciutadans que volen exercir els seus drets". "Que no s'atreveixi, que no ho faci, perquè tindrà els socialistes davant", ha afegit.

stats