POLÍTICA

El PSOE acusa Rosa Díez d'irresponsable per haver deixat els socialistes en minoria a Astúries

UPyD trenca el pacte de govern a Astúries perquè no els accepten la reforma electoral que volen aplicar

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat aquest dissabte la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, de cometre una "irresponsabilitat supina" i de buscar "un gran titular" en trencar l'acord de govern que la formació magenta mantenia amb el PSOE a Astúries. "Les lleis electorals necessiten bases molt sòlides d'acord", ha argumentat Valenciano a través de Facebook, en al·lusió a la decisió dels socialistes asturians d'oposar-se a la reforma electoral proposada per UPyD i IU.

El cert, però, és que la reforma electoral estava inclosa com a condició en l'acord de govern a Astúries. Segons la "número dos" dels socialistes espanyols, la reforma no tenia el consens necessari −PP i Fòrum Astúries s'hi oposaven− i ha afegit que les lleis electorals "no poden anar canviant a l'atzar d'interessos polítics legítims però conjunturals".

La crisi com a pretext

Valenciano es pregunta a més si la líder d'UPyD considera que el millor per als asturians és "intentar debilitar el govern" en un moment de "tantíssima dificultat". A més, ha acusat Díez de "buscar un gran titular" per al congrés que UPyD està celebrant aquest cap de setmana a Madrid i de "jugar a tot el que critica: política d'interès partidista curt i en brut".