POLÍTICA
Política 02/11/2013

El PSOE acusa Rosa Díez d'irresponsable per haver deixat els socialistes en minoria a Astúries

UPyD trenca el pacte de govern a Astúries perquè no els accepten la reforma electoral que volen aplicar

Ara / Efe
1 min

BarcelonaLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat aquest dissabte la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, de cometre una "irresponsabilitat supina" i de buscar "un gran titular" en trencar l'acord de govern que la formació magenta mantenia amb el PSOE a Astúries. "Les lleis electorals necessiten bases molt sòlides d'acord", ha argumentat Valenciano a través de Facebook, en al·lusió a la decisió dels socialistes asturians d'oposar-se a la reforma electoral proposada per UPyD i IU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cert, però, és que la reforma electoral estava inclosa com a condició en l'acord de govern a Astúries. Segons la "número dos" dels socialistes espanyols, la reforma no tenia el consens necessari −PP i Fòrum Astúries s'hi oposaven− i ha afegit que les lleis electorals "no poden anar canviant a l'atzar d'interessos polítics legítims però conjunturals".

La crisi com a pretext

Valenciano es pregunta a més si la líder d'UPyD considera que el millor per als asturians és "intentar debilitar el govern" en un moment de "tantíssima dificultat". A més, ha acusat Díez de "buscar un gran titular" per al congrés que UPyD està celebrant aquest cap de setmana a Madrid i de "jugar a tot el que critica: política d'interès partidista curt i en brut".

stats