Política 28/01/2018

El PSOE creu que Puigdemont no pot ser president i que JxCat i ERC han de "renunciar a l'agenda independentista"

Casado (PP) insta l'independentisme a buscar un "candidat que no tingui cap problema judicial"

Ara
2 min
El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. EFE

MadridLa decisió del Tribunal Constitucional de condicionar la investidura de Carles Puigdemont a l'opinió de Pablo Llarena ha servit a les forces del 155 per agafar tot el braç ara que el tribunal els dona la mà. El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha considerat que "cal demanar als independentistes que renunciïn a la seva agenda independentista" i busquin la fórmula perquè Catalunya "tingui un president d'acord amb la fórmula que van decidir els ciutadans, però sempre dins la llei i la normalitat" perquè és l'única opció de "recuperar la legalitat i l'autogovern" a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en el quinzè congrés provincial del PSOE d'Albacete, Ábalos ha celebrat que hagi quedat "clar que no es pot jugar a burlar la justícia i alhora reivindicar l'estat de dret". "Puigdemont ha de venir a Espanya no a ser investit com a president, que ja ho va ser i va menysprear ser-ho, sinó que ha de venir a aquest país a retre comptes davant la justícia", ha manifestat.

Ábalos ha estat més contundent que el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, que ha instat la majoria independentista a "començar a pensar" en un candidat diferent de Carles Puigdemont per a la presidència del Govern. Des de Guisando (Àvila), Casado ha explicat que després de saber la decisió del TC, el govern espanyol "ha complert la seva responsabilitat" amb l'adopció de "totes les mesures necessàries perquè no es donés un frau contra la Constitució i l'autonomia a Catalunya".

En aquest context, ha instat el sector independentista, que té majoria al Parlament, a "pensar en un candidat que no tingui cap problema judicial i sobretot que tingui un full de ruta que sigui el de complir la llei" amb l'objectiu de "tornar a la normalitat institucional".

stats