Política 11/05/2015

Un duel televisiu Rivera-Iglesias? Podem accepta el repte però C's vol un debat a quatre, amb Rajoy i Sánchez

En una entrevista a Antena 3, el líder de Podem fa una defensa aferrissada de recentralitzar impostos: "Què és això que els territoris hagin de competir?"

Ara
2 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, dissabte passat a Barcelona. EFE

MadridAlbert Rivera reptava Pablo Iglesias el passat febrer a un duel cara a cara que el líder de Podem ha acceptat fa tan sols una setmana, en veure que poc a poc Ciutadans guanyava terreny a les enquestes. Aquest matí Iglesias anava més enllà i marcava ja com a límit per al debat televisiu el 24-M. "Els pròxims dies faré una proposta", ha assenyalat en una entrevista al programa 'Espejo Público' d'Antena 3, recordant que d'acord amb el codi de cavalleria a 'El Quixot', és el reptat qui té dret a fixar el dia, lloc i hora del duel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Rivera no en té prou amb això i, vist els resultats del baròmetre del CIS de dijous passat, ja demana un debat televisiu a quadre, amb també el líder del PP, Mariano Rajoy, i el del PSOE. Per una banda, celebra que Iglesias hagi "canviat d'opinió", però que creu que ara és el moment de celebrar un debat "a quatre" perquè no es tracta d'"excloure a ningú" i "no té sentit fer un debat entre dos líders deixant fora a d'altres partits polítics".

"No volem deixar fora a Rajoy, a qui li agraden molt els debats", ha dit en to irònic durant un esmorzar informatiu a l'hotel Palace de Madrid ple de gom a gom en què ha presentat els candidats de Ciutadans a l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid. Ha afegit, a més, que el seu partit vol "un debat que tots els espanyols puguin veure" i ha recordat que als Estats Units els candidats, fins i tot en les primàries, fan debats en les televisions privades i públiques, oberts a tots els mitjans.

En l'entrevista a Antena 3, Iglesias ha volgut mostrar-se com l'antítesi a Ciutadans, després d'assegurar diumenge que Rivera podria anar "perfectament" a les llistes del PP perquè el seu programa sembla el de la FAES. "Ara cal esperar a la millor enquesta, la del 24-M", ha dit amb cautela, vinculant Rivera amb el PP i a Podem amb el vot més desencisat del PSOE. Considera que, segons els estudis d'opinió, no competeixen pel mateix votant: "El president del Banc Sabadell va dir que calia un Podem de dretes i ara el tenim", ha afegit.

Defensa de la recentralització d'impostos

El líder de Podem ha sortit del pas de les crítiques al seu programa per no incloure una memòria fiscal i no detallar la pujada d'IRPF per a les rendes altes -superiors a 50.000 euros anuals-, posant com a mesura estrella "l'harmonització fiscal" que proposen. "Què és això que els territoris hagin de competir? Que algú s'emporti el seu avi a morir a Madrid per pagar menys impostos? Nosaltres no volem que els territoris competeixin, sinó que cooperin", ha dit defensant la recentralització d'impostos que inclou el seu programa marc per a les autonòmiques.

stats