CANVI DE CICLE
Política 12/09/2014

Pablo Iglesias: "Catalunya ha de ser el que els catalans i catalanes decideixin que ha de ser"

El líder de Podem assegura a Cuatro que ell preferiria que no hi hagués independència, però defensa la consulta i la desvincula del cas Pujol

Ara
1 min

BarcelonaEl líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha tornat a posicionar favor del dret a decidir dels catalans aquest divendres a 'Las Mañanas de Cuatro', just l'endemà de la massiva V. "Jo no vull que Catalunya se'n vagi d'Espanya, però qui sóc jo per dir-los als catalans què han de fer?", s'ha preguntat l'eurodiputat, que ha insistit: "Els problemes polítics s'han de resoldre de forma democràtica, i quina forma més democràtica que preguntar als catalans què volen?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot això, Iglesias ha defensat que "els catalans mereixen ser escoltats" i que "ningú amb responsabilitat d'estat pot ignorar una manifestació sentimental com aquesta, que és enorme". "A mi m'agradaria que construíssim alguna cosa junts, però entenc que Catalunya ha de ser el que els catalans i catalanes decideixin que ha de ser", ha afegit encara.

De la mateixa manera, el líder de Podem ha volgut diferenciar el procés sobiranista del cas Pujol, "un exemple del que significa la casta, que tingui carnet de PP, PSOE o CiU és la mateixa casta, i això cal separar-ho d'un sentiment popular molt ampli amb el que cal dialogar".

stats