Política 18/07/2014

El Pacte pel Dret a Decidir demana a Rajoy per carta que permeti la consulta

Argumenta que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania admet que es pot dialogar per convocar-la

Marc Colomer
1 min

Barcelona"Que no s'impedeixi el poder exercir legalment el dret de consulta que posseïm com a ciutadans catalans". Aquesta és la petició que fan via carta els components del Pacte Nacional pel Dret a Decidir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Argumenten que els fonaments jurídics de la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania recullen que es "propiciï un diàleg" amb el Govern de la Generalitat per poder convocar aquesta consulta amb la llei catalana de consultes, que no requereix autorització de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva missiva, el Pacte referma la seva "responsabilitat cívica davant el futur institucional" de Catalunya i recorda al president espanyol que hi ha una part important d'institucions i associacions catalanes que s'hi han adherit i que formen part també d'aquesta petició per votar el pròxim 9 de novembre.

La carta arriba, doncs, a les vigílies de la reunió de Rajoy amb Artur Mas per afrontar justament la reivindicació de la consulta per part dels catalans. La carta s'enviarà en els pròxims dies juntament amb el manifest fundacional del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

stats