PAÍS BASC
Política 31/10/2012

L'esquerra abertzale pressiona per la dissolució d'ETA, segons 'El País'

Un nucli de presos es nega a acceptar beneficis penitenciaris. Recuperada la legalitat, els independentistes no volen que torni la violència

Ara
1 min
El conflicte basc se la juga als jutjats

BarcelonaETA està disposada a desarmar-se i dissoldre's si el govern del PP canvia la seva política penitenciària. Ho explica aquest dimecres el diari 'El País' i cita fonts de l'esquerra abertzale. Segons aquestes fonts, l'únic escull és "un sector minoritari de presos que es nega a acceptar els beneficis penitenciaris", un sector a què els abertzales s'estarien enfrontant i davant el qual demanen flexibilitat al govern de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més d'un any després de l'anunci de cessament definitiu de la violència, el diari assegura que la voluntat majoritària a la banda és la de la dissolució. Amb la detenció, el cap de setmana passat, d'Izaskun Lesaka, dirigent de la banda, ja són una trentena els membres d'ETA detinguts des de la treva. Després d'haver recuperat un paper clau com a força política amb EH Bildu, l'esquerra abertzale no vol que ETA torni a la violència, diu el diari, "i per evitar-ho, reclama passes cap a la consolidació del final anunciat de la banda terrorista".

stats