Política 16/07/2019

El Parlament encarrega una auditoria per saber si l'Estat li ha punxat les comunicacions

Els informes sobre les delegacions inclouen correus del vicepresident de la cambra Josep Costa

R.pérez / M.toro
2 min
El vicepresident de la Mesa del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, atenent els mitjans aquest dimecres

BarcelonaLa mesa del Parlament ha encarregat aquest dimarts un informe als serveis informàtics de la casa sobre la seguretat de les seves comunicacions, després que hagin aparegut correus electrònics del vicepresident primer de la cambra i diputat de JxCat, Josep Costa, en els informes del ministeri d'Exteriors sobre les delegacions del Govern a l'exterior. Fonts parlamentàries han explicat a l'ACN que primer els serveis informàtics del Parlament comprovaran que no hi hagi "fuites" en el sistema i que després s'estudiarà si cal fer una escombrada per detectar una possible intervenció. Un extrem confirmat posteriorment en roda de premsa per diferents grups parlamentaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La mesa i la junta de portaveus han tractat un tema que ens preocupa sobre les clavegueres de l’Estat [...] En els últims dies hem descobert que afecta polítics catalans –tant de dins com de fora– i sobretot pel que fa a les accions que tenen a veure amb les delegacions a l’exterior", ha explicat la diputada de JxCat Aurora Madaula, afegint que, entre els suposats espiats, "s’ha corroborat el seguiment" a Costa. "Aquestes investigacions il·lícites i il·legals formen part de les clavegueres de l’Estat i són els arguments que fan servir per tancar les delegacions de Catalunya a l’exterior", ha sentenciat.

Madaula ha dit que s'està "començant a treballar" en una declaració del Parlament contra l’espionatge de l’estat espanyol contra el Govern. "Catalunya té dret a treballar i explicar-se a l’exterior", ha dit, per justificar l'acció. Tant ERC com els comuns han matisat que només es farà aquesta declaració en cas que l'informe dels serveis informàtics confirmi que s'han punxat les comunicacions de la cambra. "Si es ratifica la filtració d'informació [...] seria un fet de molta gravetat", ha advertit la portaveu dels comuns, Susana Segovia.

stats