EDIFICI MÉS ACCESSIBLE

Eliminació de barreres arquitectòniques

El Parlament adapta els accessos a l'hemicicle per acollir el primer diputat en cadira de rodes

El faristol estarà arran de terra i comptarà amb un dispositiu per regular-ne l'alçada. El diputat David Bonvehí (CiU) serà el primer en estrenar els canvis.

El Parlament de Catalunya ha finalitzat les obres d'adaptació de l'hemicicle i el faristol que van començar fa un mes per a què sigui accessible a les persones que es desplacen en cadira de rodes. El primer diputat en estrenar aquests espais alliberats de barreres arquitectòniques serà David Bonvehí (CiU).

El canvi més innovador s'ha realitzat al faristol. Es manté l'aspecte original però s'han eliminat els graons que l'elevaven i a partir d'ara estarà a nivell de terra. Quatre pistons que s'activaran per comandament a distància permetran regular l'alçada del faristol.

Per accedir a l'hemicicle també s'han instal·lat dues plataformes elevadores, una a cada banda del saló, per situar al diputat directament a l'escó que ocupi.

La sessió constitutiva que obrirà la IX legislatura també començarà amb la recuperació de l'ala sud de despatxos dels diputats, que ha estat en obres per reforçar la seva estructura.


Més continguts de