Política 19/11/2014

El Parlament demana la dimissió de l'ambaixador espanyol a Holanda per la polèmica de 'Victus'

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP han demanat "la immediata destitució" de l'ambaixador espanyol i C's també s'ha afegit al rebuig a la seva "actuació antidemocràtica"

Europa Press
1 min

BarcelonaLa Comissió d'Afers Institucionals del Parlament ha aprovat aquest dimecres amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP i els vots contraris de PP i C's una proposta de resolució que insta el Govern a demanar "la immediata destitució" de l'ambaixador espanyol a Holanda, Fernando Arias González, per la polèmica amb la presentació de la novel·la "Victus", a Utrecht.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta de resolució presentada per ICV-EUiA rebutja també les declaracions del cap de gabinet del president Mariano Rajoy, Jorge Moragas, que va considerar que la novel·la d'Albert Sánchez Piñol era un "llibre manipulador de la història".

Més suport ha obtingut el punt de la proposta que, sense demanar la seva dimissió, expressava l'enèrgic rebuig del Parlament a "l'actuació antidemocràtica" de l'ambaixador, que va donar instruccions, un apartat que C's també ha votat i que només ha rebutjat el PP.

La polèmica va sorgir a principis de setembre. L'ambaixada espanyola a Holanda va vetar la presentació del llibre 'Victus', segons va avançar el diari holandès 'NRC'. Així ho va confirmar Sánchez Piñol a l'ARA. "Van trucar de l'ambaixada per dir-me que cancel·laven l'acte perquè tenien por que es polititzés", va reconèixer Sánchez Piñol. "És molt trist que passin aquestes coses", va dir, perquè es tracta "d'un acte cultural, literari".

stats