POLÍTICA
Política 12/06/2014

El Parlament insta a crear l'estructura de la futura Seguretat Social catalana

La moció impulsada per ERC i aprovada amb els vots de CiU i el 'sí' parcial d'ICV-EUiA i la CUP, inclou el mandat de dissenyar l'administració i la tresoreria d'un eventual nou sistema de pensions en cas que Catalunya esdevingui un nou estat

Efe
2 min

BarcelonaEl ple del Parlament ha instat aquest dijous el Govern a elaborar un pla que prevegi la creació dels òrgans gestors de la futura Seguretat Social catalana si Catalunya s'acabés constituint en un nou estat. La moció, impulsada per ERC i aprovada amb els vots de CiU i el 'sí' parcial d'ICV-EuiA i la CUP, també inclou l'impuls del disseny de l'administració i tresoreria d'un eventual nou sistema de pensions per a un hipotètic nou estat català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa parlamentària l'han rebutjat el PSC, el PP i C's. En el punt principal del text aprovat, el tres, que ha comptat amb el vot favorable de CiU, ERC i la CUP, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot contrari de la resta de grups, el Parlament insta el Govern a elaborar "un pla per dissenyar l'administració i la Tresoreria de la Seguretat Social catalana".

Aquestes noves estructures, precisa el text aprovat, han de "garantir la percepció futura de les pensions i prestacions d'atur als catalans si el sentit del vot dels ciutadans del 9 de novembre és favorable a la Constitució d'un estat independent". El punt següent de la moció aprovada insta el Govern a crear "un òrgan únic gestor del conjunt de prestacions orientades a la integració social i laboral dependents de la Generalitat, així com d'altres rendes socials, amb capacitat per gestionar les prestacions d'altres administracions".

Rebuig a la reforma del sistema de pensions espanyol

Aquest òrgan, afegeix el text, "servirà, també, per posar les bases organitzatives de la futura Tresoreria General de la Seguretat Social de Catalunya". Pel que fa a la resta de punts de la moció, el PSC s'ha afegit CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP per expressar "el rebuig" del Parlament a la reforma del sistema de pensions empresa pel govern espanyol el desembre del 2013.

stats