El Parlament torna a tombar la investidura de Mas com a president de la Generalitat

És la primera vegada a la història que un candidat fracassa en la segona votació. El candidat de Junts pel Sí demana a la CUP solucionar "en els propers dies" el bloqueig de la situació

Segona votació fracassada d' Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat. El Parlament ha  tornat a tombar la seva investidura amb els vots de 73 diputats –Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot, PP i CUP–, que han superat els 62 vots que ha rebut Mas per part del seu grup parlamentari, Junts pel Sí. D'aquesta manera,  en cas que Mas mantingui la seva candidatura en cap moment ha donat a entendre que farà un pas enrere–, caldrà una tercera votació que no s'ha fet mai en tota la història del Parlament des de l'any 1980.

El president de la Generalitat en funcions ha reclamat a la CUP, a qui ha ofert un Govern coral amb tres macroconselleries que seria sotmès a una qüestió de confiança al juliol, desencallar la investidura "en els propers dies". "Hi ha poc temps", ha assenyalat Mas, que ha insistit que no es poden fer "moviments cada dia". L'esquerra alternativa, segons ha apuntat el seu president de grup parlamentari, Antonio Baños,  ha argumentat un "no tranquil" i ha assegurat que la CUP està disposada a mantenir-se "collada a la taula de negociació".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anunciat que obrirà una nova ronda de consultes per triar de nou candidat a la presidència de la Generalitat. Un cop acabat el debat, el grup parlamentari de Junts pel Sí s'ha reunit a la mateixa cambra per valorar el segon 'no' de la CUP a Artur Mas, una trobada que ha durat poc més de mitja hora.