Política 12/06/2018

El Parlament tornarà a obrir les portes a l'agost, però no tindrà activitat fins al setembre

Els grups independentistes van impulsar aquest canvi l'any passat per preparar el terreny per a l'1-O

Europa Press
1 min
El ple del Parlament ahir al matí, en què es va aprovar la reforma de la llei de la presidència impulsada per JxCat amb els vots dels partits independentistes.

BarcelonaEl Parlament tornarà a obrir les portes el 16 d'agost, quinze dies abans del que era habitual. La cambra, però, no tindrà activitat fins al setembre. Així ho ha acordat la mesa del Parlament aquest matí, que també ha planificat les sessions plenàries que es faran a la cambra catalana fins a finals de juliol, quan el Parlament tancarà durant la primera quinzena d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a l'anterior legislatura el Parlament tancava tot l'agost, però els grups independentistes van modificar el reglament de la cambra per avançar l'inici de l'activitat dues setmanes i obrir a partir del 16 d'agost. L'objectiu era accelerar l'aprovació de les lleis de referèndum i transitorietat jurídica per preparar el terreny per al referèndum de l'1 d'octubre. Tot i això, la cambra no va tramitar cap d'aquestes iniciatives durant el mes d'agost.

Ara la mesa ha decidit que aquest any no hi hagi activitat ordinària entre el 16 i el 31 d'agost. Per tant, no hi haurà ni reunions de mesa ni junta de portaveus ni tampoc plens. Fonts parlamentàries apunten que "en cas que passi alguna cosa inusual i es necessiti fer un ple", els òrgans directors del Parlament es reuniran amb caràcter extraordinari.

Des de finals de juliol i durant tot el mes d'agost es faran obres al Parlament i la suspensió de l'activitat s'ha justificat per aquest assumpte. Les obres serviran per adequar el sistema de climatització de diverses zones dels despatxos parlamentaris i potenciar la sostenibilitat.

stats