CIMERA MAS-SÁNCHEZ
Política 03/09/2014

Pedro Sánchez a Mas: "Cap governant té dret a trencar la llei ni a obligar a escollir entre dues identitats"

El líder del PSOE es reuneix amb el president català, li demana que negociï la reforma de la Constitució i l'avisa que s'oposarà al 9-N en la reunió

Roger Tugas
1 min
Artur Mas i Pedro Sánchez al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dimecres a Artur Mas la seva proposta de reforma constitucional durant una reunió de prop de dues hores. Així, en la roda de premsa posterior, el líder dels socialistes ha defensat que cal "renovar o millorar el marc de convivència comú, la Constitució, en direcció federal i que reconegui la singularitat catalana". "Som tots en una cruïlla gens fàcil", ha reconegut, però també ha deixat clar que no donarà suport a la consulta i ha defensat que "els catalans, com tots els espanyols, porten decidint 35 anys d'acord amb les lleis de què ens vam dotar". "Les lleis es canvien d'acord amb la llei", ha insistit, i ha etzibat que "cap governant té dret a trencar la llei ni a obligar els catalans a escollir entre dues identitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Sánchez ha reclamat que tant Mariano Rajoy com Mas abandonin "trinxeres o monòlegs creuats en què un i altre govern es troben" per afrontar aviat la reforma constitucional, ja que "aquesta tensió ha de ser resolta a través de l'acord i la votació". En tot cas, davant del 9-N, el líder socialista ha deixat clar que el PSOE "no serà equidistant" i s'hi oposarà. A més, ha avalat que el PSC es converteixi en el nou soci de CiU en lloc d'ERC, tot i que "tot acord té com a condició que el Govern abandoni el camí cap a una consulta il·legal".

stats