CANVI DE CICLE
Política 07/10/2012

Navarro treu ferro a les paraules de González en contra de la independència de Catalunya

El primer secretari del PSC reitera la defensa del partit per un model federal a l'estat espanyol que millori l'autogovern català

Acn
2 min

TarragonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha volgut treure pes a les paraules de l'expresident espanyol, Felipe González, en un míting dels socialistes bascos. Navarro considera que l'expresident només va expressar la seva opinió i ha refermat que des del PSC es seguirà defensant un model d'estat federal que beneficiï Catalunya. "Volem l'evolució de l'estat espanyol amb un canvi de l a Constitució perquè Catalunya tingui un millor nivell d'autogovern i finançament", ha dit el primer secretari socialista. El líder del PSC ha recordat que Catalunya ha de seguir al costat dels països europeus perquè el país tingui un paper actiu en el procés de federalització d'Espanya. Així, ha dit sentir-se més pròxim al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que s'ha mostrat disposat a defensar un estat federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha negat que aquestes declaracions de González puguin entorpir la seva campanya a la presidència de la Generalitat i ha reiterat que el model que defensa el PSC és un model estatal federal on Catalunya tingui "més autogovern i millor finançament". "La campanya del PSC és la que defensa aquesta via i la que defensa que Catalunya no es trenqui ni nacionalment i econòmicament", ha apuntat. Per assolir un estat espanyol federal, caldria un canvi de la Constitució en la qual Catalunya, ha dit Navarro, ha de tenir un paper actiu. Per això, ha defensat que el país ha de continuar al costat dels països europeus que puguin garantir el lideratge econòmic i social català en aquests procés.

El primer secretari del PSC ha assistit aquest migdia al Concurs Casteller de Tarragona. La seva arribada a la Tarraco Arena Plaça ha coincidit amb el moment en què el president de la Generalitat, Artur Mas, s'acomiadava dels castellers després de presidir la diada durant tot el matí. Els dos líders s'han saludat cordialment a la porta de la plaça de toros i han intercanviat breument unes paraules.

stats