Política 05/04/2013

Navarro veu "lluny" l'entesa amb el Govern i li demana que ajorni l'agenda sobiranista

El primer secretari del PSC lamenta que s'estiguin construint estructures d'estat i es creï un Consell Assesor per la Transició Nacional sense haver preguntat encara als ciutadans

Sara González
2 min

BarcelonaUn gir de 180 graus en la política social i econòmica i l'ajornament de l'agenda independentista. Aquests són els dos requisits que facilitarien l'entesa entre PSC i CiU, segons ha afirmat el líder dels socialistes catalans, Pere Navarro. El capità de la seu de Nicaragua ha admès contactes amb CiU en els darrers dies, però ha assegurat que en cap cas se li ha fet una proposta formal per entrar al Govern. A més, ha assegurat que el seu partit està disposat a dialogar sobre els pressupostos, però ha afirmat que ara per ara els socialistes “estan molt lluny” de les maneres de fer del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha lamentat que s'estigui prioritzant la política nacional per sobre de la social i de recuperació econòmica. El líder socialista ha recordat al president Artur Mas que té 104 diputats a favor de la consulta i que ara li toca a ell negociar-la amb Madrid, però ha insistir que la prioritat és concentrar-se en l'economia i en fer possible el creixement del país. “Per què construïm estructures d'estat i anem convocant Consells per la Transició Nacional si encara no hem preguntat als ciutadans?”, ha etzibat.

Així doncs, segons el líder dels socialistes, “la distància és molt gran” entre el PSC i CiU i ha subratllat que el Govern no ha fet cap gest quan li han plantejat qüestions senzilles com pagar les beques menjador, fer un pla de xoc contra l'atur i pagar a les entitats del tercer sector. A més, Navarro ha insistit que, tot i que el Govern i els consellers hagin de ser de CiU per elecció dels ciutadans, al consell executiu podrien haver-hi membres de la resta de partits per fer un front comú en qüestions importants per sortir de la situació d'emergència.

stats