LA MONARQUIA EN CRISI
Política 08/02/2014

Pere Navarro insisteix que la Corona ha de reforçar el paper d'àrbitre en els processos polítics

El líder del PSC també demana una "renovació general" de la monarquia espanyola, amb "més transparència i implicació"

Agències
2 min

TerrassaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha advocat aquest dissabte per una "renovació general" de la monarquia espanyola i ha demanat a la Corona que "reforci" la seva posició arbitrant processos polítics. El líder socialista català ha demanat que es respecti la presumpció d'innocència de la infanta Cristina, que declara com a imputada a Palma en el cas Nóos, encara que ha subratllat que ha de respondre davant la justícia de la mateixa manera que qualsevol ciutadà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La monarquia requereix una renovació general, més transparència i implicació", ha assenyalat Navarro durant un acte a Terrassa en el que ha afegit que "avui allò que s'ha de fer és reforçar la Corona amb gestos com arbitrar processos polítics". "La infanta Cristina serà la notícia del dia, però hem de ser respectuosos amb la presumpció d'innocència i hem de demanar que aquesta és una persona com una altra que ha de tenir les seves garanties", ha remarcat.

Primàries socialistes

Navarro ha fet aquestes declaracions a Terrassa, on ha participat en la votació per al procés de primàries que servirà per designar el candidat del PSC a les eleccions al Parlament Europeu. Estan cridats a les urnes 20.548 militants i 67.675 simpatitzants, un total de 88.223 socialistes. El PSC ha mobilitzat 866 persones, sumant les 816 repartides en les 136 meses electorals de les 16 federacions socialistes, i les 50 persones que treballen des de la seu nacional a Barcelona.

Els col·legis electorals socialistes estaran oberts de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h. L'organització calcula que al voltant de les 20.00 h es coneixerà ja el nom del candidat guanyador: o bé el precandidat oficialista, el líder de la JSC, Javi López, o la secretària d'Europa del PSC de Barcelona, Eliana Camps.

stats