Política 10/08/2018

Pili Zabala no repetirà com a candidata de Podem a lehendakari i deixarà la política

La presidenta del grup lila al parlament basc diu que ho fa perquè no li agrada la política actual

Europa Press
2 min
La presidenta del grup d'Elkarrekin Podem al Parlament Basc, Pili Zabala, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa presidenta del grup parlamentari d'Elkarrekin Podem, Pili Zabala, no tornarà a presentar-se com a candidata a lehendakari en les pròximes eleccions autonòmiques basques i abandonarà la vida política, tal com ha revelat en una entrevista aquest divendres a 'El Diario Vasco'. L'any 2016 la formació lila a Euskadi va presentar com a candidata la germana de Joxi Zabala, suposat membre d'ETA segrestat, torturat i assassinat pels GAL, juntament amb Joxean Lasa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dos anys després, ha anunciat que deixa la política, tot i que es quedarà al Parlament Basc fins al final de la legislatura. La parlamentària d'Elkarrekin Podem ha admès que en la política "pateix". "El més positiu per a mi ha sigut aprendre de persones expertes per poder posar en marxa polítiques que millorin la vida de la ciutadania", ha assegurat en l'entrevista.

Segons ha explicat, no repetirà en la pròxima legislatura en el seu càrrec perquè no li agrada la manera com avui dia es fa política. "Avui es fa política per criticar, per desgastar l'adversari, per desprestigiar les persones. Jo vaig venir a humanitzar la política. Però a mi no m'agrada parlar malament de ningú. No condueix a res", ha apuntat.

En aquest sentit, ha assegurat: "Si la política estigués encaminada a aconseguir un benefici per a la ciutadania, seria igual el partit que fos, potser sí que tornaria a fer-ho". "Però no es poden permetre les males pràctiques, el clientelisme, l'amiguisme. Això és corrupció. Afortunadament, a Elkarrekin Podem m'he trobat amb molta gent molt honesta. Aguantaré la legislatura i marxaré", ha afegit.

En declaracions a Radio Euskadi, Zabala ha afegit que portava "molt de temps pensant en aquesta possibilitat" i, tot i que ha sigut una decisió que li ha "costat prendre", ha considerat que ha de ser honesta i anunciar la seva marxa a les persones que la van votar el 2016.

"Tal com transcorre les circumstàncies, i tal com està establerta avui dia la política, no és un món que em vingui de gust continuar explorant. Ja he conegut el que havia de conèixer", ha assenyalat. Tot i que personalment no s'ha sentit "gaire atacada" en la política, ha vist la manera d'actuar i no li agrada.

"No m'hi he sentit còmoda, possiblement perquè no tinc vocació política ni formació específica per dedicar-m'hi. Jo puc aportar en altres àmbits per la meva experiència, manera de ser o capacitat de treball", ha argumentat. Zabala ha reconegut que els seus companys de formació no li han dit res de moment perquè, segons ha indicat, "s'assabentaran d'aquesta decisió a través dels mitjans de comunicació".

stats