Política 06/04/2015

Pablo Iglesias, sobre el 27-S: "Ningú pot dir als catalans el caràcter que tindran les eleccions"

El líder de Podem insisteix que "sortiran a guanyar" a Catalunya per derrotar CiU i el PP, "els partits que més s'assemblen a Espanya"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, aquest dilluns en roda de premsa posterior a l'executiva del partit al Círculo de Bellas Artes de Madrid. EFE

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha valorat aquest dilluns de manera negativa el full de ruta acordat per Convergència i Esquerra a Catalunya, i ha rebutjat que les eleccions previstes per al 27 de setembre tinguin un caràcter plebiscitari. "Ningú pot dir als catalans el caràcters que tindran les eleccions", ha dit en roda de premsa després de l'executiva del partit. Iglesias ha insistit que "Podem sortirà a guanyar" també el 27-S i que els ciutadans "tenen dret a escollir amb llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu a batre electoralment a Catalunya, segons el secretari general de Podem, és CiU. "No anirem de la mà amb CiU ni amb el PP, els partits que s'assemblen més a Espanya i que han aplicat el mateix tipus de polítiques d'austeritat", ha assenyalat.

Es declara "sobiranista"

Iglesias ha volgut jugar amb el terme "sobiranista". En aquest sentit, ha declarat que el seu partit ho és perquè "defensa que la sobirania és que hi hagi escoles i hospitals públics i que no es privatitzi el que ha de ser de tots els ciutadans".

L'última roda de premsa a l'Estat del secretari general de Podem va ser el passat 26 de gener. Des de llavors que només havia participat en actes de campanya o bé s'havia dirigit als mitjans des de Brussel·les.

stats