Publicitat
Publicitat

La policia espanyola busca voluntaris per desplaçar-se a Catalunya davant l'1-O

Si el nombre de voluntaris no és suficient, seran mobilitzats de forma forçosa

La Direcció General de la Policia està demanant agents voluntaris entre les diferents Brigades provincials de policia judicial i d'informació d'Espanya per desplaçar-se a Catalunya davant el referèndum independentista de l'1 d'octubre. Fonts policials pròximes a l'operatiu han indicat a Efe que la sol·licitud de funcionaris s'ha remès en les últimes hores a diferents direccions d'Espanya a través de les seves brigades provincials de policia judicial i d'informació per mobilitzar un bon nombre d'efectius a Catalunya en els pròxims dies.

De fet, les fonts consultades asseguren que algunes d'aquestes instruccions enviades a Andalusia, Madrid o el País Basc requereixen que un nombre determinat de policies viatgin a Catalunya diumenge que ve, dia 17, en comissió de servei per un termini de 20 dies o fins a nova ordre.

Desenes de policies ja han respost al requeriment, encara que les fonts assenyalen que si el nombre de voluntaris no és suficient seran mobilitzats de manera forçosa, la qual cosa ja ha suscitat crítiques entre els agents per la falta de previsió d'un dispositiu d'aquestes característiques.

Més antiavalots i guàrdies civils

Mentrestant, en l'última setmana s'ha incrementat també la presència a Catalunya de policies antiavalots i de guàrdies civils, amb uns 240 agents d'aquest últim cos que es mantindran fins a mitjans d'octubre, malgrat que inicialment estava previst que deixessin Catalunya i assumissin nous destins l'11 de setembre.

Un nombre similar de policies (250) de les unitats d'intervenció policial (UIP) ha estat mobilitzat també a Catalunya procedents de cinc grups d'antiavalots –cadascun integrat per 50 efectius–. Aquest reforç s'incrementarà a partir de la setmana que ve, avancen fonts policials, amb la mobilització, com a mínim, de quatre grups més desplaçats de les UIP des de Madrid, Valladolid, Astúries i Granada.

Amb tot, i quan encara no es tenen xifres oficials, l'operatiu se sumaria al centenar d'antiavalots fixos desplegats en terra catalana a la frontera de la Jonquera, al CIE de la Zona Franca i a Calella, encara que en aquest cas el reforç de les UIP s'ha traslladat també a Reus (Baix Camp).

Les fonts recorden que la missió a Catalunya d'aquests efectius antiavalots de reforç és incrementar la seguretat d'edificis de l'estat com la Delegació del govern situada a Barcelona, les Subdelegacions a Tarragona, Lleida i Girona, les oficines de l'Agència Tributària o la sucursal del Banc d'Espanya. 

Etiquetes

Més continguts de