POLÍTICA
Política 08/04/2014

Posada demana "correcció" a tots els diputats del Congrés durant el debat de la consulta

Diu esperar que després que el Congrés rebutgi cedir a la Generalitat la competència de convocar referèndums, la situació "estigui millor". Veu en el debat una possibilitat per a l'acostament

Ara / Efe
1 min

BarcelonaEl president del Congrés, Jesús Posada, ha demanat aquest dimarts als 350 diputats del Congrés que tinguin una actitud "molt correcte" durant el debat sobre la petició del Parlament perquè se cedeixi a la Generalitat la capacitat de convocar referèndums. Posada s'ha mostrat convençut que el d'aquest dimarts "és un bon debat per a la democràcia", i confia que demà la situació amb Catalunya "estigui millor". Posada s'ha expressat així en declaracions al Congrés abans de començar la reunió de la Junta de Portaveus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Congrés considera que aquest tipus de debats, en què s'exposen "visions tan diferents " i cada grup té l'oportunitat d'oferir en el seu torn una "explicació llarga" del seu punt de vista, ajuden a que es produeixi un "acostament".

L'abraçada a Alfred Bosch

Com a exemple d'aquesta cordialitat entre opinions diferents, Posada ha esmentat la salutació amb abraçada que ha compartit aquest matí amb el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Alfred Bosch, tot i tenir visions tan diferents. "Jo crec que quan aquestes exposicions es produeixen, al final, hi ha un cert acostament cap a l'altre perquè el coneixes millor i normalment descobreixes que hi ha coses que pensaves que anaven a dir i que no han dit", ha subratllat Posada , que espera que tots els grups actuïn amb "correcció absoluta" i respectin les intervencions dels altres. Posada sap que el Congrés és un dels focus d'atenció mediàtica més enllà de les fronteres espanyoles i vol evitar una imatge de guirigall que seria perjudicial per a la imatge d'Espanya.

stats