ERC vol demostrar que si el tripartit hagués fet cas a CiU el dèficit de la Generalitat seria més gran

Puigcercós creu que el Parlament iniciarà un camí cap a la independència

El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya creu que en un any i mig el Parlament ha d'obrir una nova via cap a la independència

El president d'ERC, Joan Puigcercós, creu que en un any i mig Catalunya es trobarà en una "situació de col·lapse" i que el Parlament haurà de fer un pronunciament clar que "iniciï un nou camí cap a la independència". En declaracions a la Catalunya Informació, el líder republicà considera que els pròxims dos anys les relacions entre Catalunya i Espanya es degradaran encara més independentment de qui surti vencedor de les pròximes eleccions generals. Unes eleccions a les quals el president d'ERC no ha descartat acudir amb Reagrupament, estenent així els pactes que s'estan forjant a diversos municipis. Per  Puigcercós el desgast que pateix Catalunya en qüestions com el finançament, la llengua i la cultura s'haurà de traduir en un "esforç de tots" perquè en un any i mig el Parlament obri una nova via cap a la independència.

En un altre ordre de coses, Puigcercós ha avançat que ERC està "preparant un estudi" en què, segons el dirigent republicà, es demostra que si el govern tripartit hagués atès les peticions que va fer CiU a l'oposició durant els últims quatre anys en matèria de reducció d'impostos "el dèficit i el deute de Catalunya en aquests moments seria molt més gran".

Més continguts de