Política 12/05/2018

Puigdemont afirma que Quim Torra convocarà eleccions d'aquí cinc mesos si l'Estat "continua amb la persecució"

En una entrevista al diari 'La Stampa' diu que el candidat de JxCat serà un "president efectiu"

Ara
1 min
El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Carles Puigdemont, als carrers de Copenhaguen, on aquesta setmana va fer-hi una conferència.

BarcelonaCarles Puigdemont assegura que Quim Torra convocarà eleccions d'aquí cinc mesos si l'Estat "continua amb la persecució". En concret, ha dit que ho faria a partir del 27 d'octubre, el primer dia que legalment podria fer-ho després que s'hagués configurat un Govern. En una entrevista al diari 'La Stampa', el president de la Generalitat deixa clar que, en cas de ser investit, Torra no serà un president 'titella', sinó que serà un "president efectiu" amb la potestat de dissoldre el Parlament i convocar eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont explica que va ser un "error" no declarar la independència immediatament després de l'1-O, però ha avisat que Torra serà l'encarregat de desplegar la República. Amb tot, explica que el seu màxim error dels últims mesos va ser confiar en l'estat espanyol després del referèndum, i afegeix: "Hauria d'haver declarat la independència però em van arribar missatges que Rajoy volia parlar".

El número u de JxCat detalla que ell mateix s'encarregarà d'internacionalitzar el procés independentista, "que és un afer europeu", i aconseguir que la justícia internacional avali l'actuació del seu Govern i condemni la del govern espanyol. A més, preguntat per si havia fet passos enrere en les últimes setmanes, ha contestat que no: "Anem avançant, inspirats en la lògica política, no en la militar".

stats