Política 18/04/2016

Puigdemont farà el seu primer viatge oficial a Brussel·les del 30 d’abril al 2 de maig

El president informa de la visita en una reunió amb els delegats de la Generalitat a l’exterior i els assegura que el Govern accelerarà l’obertura de les oficines del Vaticà i el Marroc

Ara / Acn
2 min
Puigdemont i Romeva amb els delegats del Govern a l'Exterior / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, farà el seu primer viatge oficial a Brussel·les els proper dies 30 d’abril, 1 i 2 de maig. El president ha informat d’aquesta visita i del programa que de moment té previst als delegats del Govern a l’exterior, amb els que s’ha reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat. Segons ha pogut saber l’ACN per fonts de Presidència coneixedores del contingut de la trobada, Puigdemont ha aprofitat la reunió per explicar les seves intencions en aquest viatge oficial als delegats i al representat del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj. Aquesta trobada, que ha comptat amb la presència del conseller d’Exteriors, Raül Romeva, i la cúpula del departament, ha servit també de primer contacte entre els delegats i el president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la reunió, el president de la Generalitat i el conseller han explicat les seves intencions d’accelerar les obertures de les delegacions del Govern al Vaticà i al Marroc, aprovades en la passada legislatura i pendents d’iniciar activitat malgrat la impugnació de l’Estat. D’aquesta manera, la Generalitat passaria a tenir dos oficines institucionals més que se sumarien a les set que ja funcionen, junt a la permanent davant la UE.

Substitució a Londres

En relació als representants que ja hi treballen, el delegat al Regne Unit i Irlanda, José Manuel Suárez, haurà de ser substituït en breu, donat que es jubila al mes de maig. El Govern, però, de moment no té escollit encara qui serà el seu substitut. Malgrat això, a la reunió també se n’ha parlat.

A la trobada hi han participat, entre altres, el representant permanent davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj; i els delegats a França i Suïssa, Martí Anglada; al Regne Unit i Irlanda, Josep Manuel Suárez; a Alemanya, Marie Kapretz; als Estats Units d'Amèrica, Canadà i Mèxic, Andrew Scott Davis; a Àustria, Adam Casals; a Itàlia, Luca Bellizzi, i a Portugal, Ramon Font.

També hi han assistir el secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Solé; la directora de Relacions Exteriors, Maria Badia, i el director d'Afers Multilaterals i Europeus, Manel Manonelles.

Justament la setmana que ve Romeva farà una visita oficial a Escòcia una setmana abans de les eleccions nacionals a la cambra de Holyrood, programades per al 5 de maig, uns comicis que, segons totes les enquestes, guanyaria amb majoria absoluta el Partit Nacional Escocès (SNP), fins i tot millorant els resultats obtinguts el 2011.

stats