Política 03/09/2017

Puigdemont: "No podré acceptar una suspensió de les meves atribucions"

En una entrevista a 'La Vanguardia' afirma que l'"1-O ho canvia tot", sigui quin sigui el resultat

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, explica l'estructura del Govern al Parlament

BarcelonaA tres dies que el Parlament aprovi la llei del referèndum per emparar la votació de l'1 d'octubre i amb el govern espanyol disposat a fer servir "totes les armes" de la democràcia per aturar la consulta, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha deixat clar aquest diumenge que no acceptarà una suspensió de les seves atribucions. En una entrevista a 'La Vanguardia', preguntat per la possibilitat d'una suspensió exprés per la via del Tribunal Constitucional –l'última reforma el faculta per suspendre càrrecs electes–, ha dit que les circumstàncies en què el president de la Generalitat ho deixa de ser estan regulades a l'Estatut. "Ens hauríem de plantar davant una suspensió d'aquest tipus", sentencia. "No podré acceptar de cap manera una suspensió de les meves atribucions", afirma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Puigdemont, el referèndum de l'1 d'octubre és la culminació del Procés: "Hem fet molts assajos, però íntimament tots saben que ara és la bona". El president de la Generalitat assegura que la votació marcarà el futur de Catalunya i Espanya. "L'1-O ho canvia tot, fins i tot independentment del resultat", ha assenyalat.

Sobre si Catalunya serà un estat independent el 2018, el president diu: "Si el poble de Catalunya decideix el dia 1 que sí, ho serà. I si decideix que no, continuarà sent una comunitat autònoma.

La logística del referèndum

El president ha dit que un cop el Govern signi el decret de convocatòria del referèndum dimecres, tot estarà a punt per poder dur a terme la consulta. En relació a les urnes, que va dir que ja estaven en possessió de l'executiu en una entrevista al 'Financial Times', ha dit que n'hi haurà "més de 6.000" però ha defugit explicar on són. "No són en cap consolat, ni a casa de ningú. Si em pregunta on són ara, no puc ser precís", ha ironitzat Puigdemont. "En el moment que el Govern aprovi el decret de convocatòria, tot estarà a punt", ha reblat el president de la Generalitat.

stats