Política 04/09/2016

Puigdemont es reunirà amb Albiol aquest dilluns al Palau de la Generalitat

S'abordarà l'acord entre el PP i C's a l'Estat però també l'inici del nou curs polític a Catalunya. El president de la Generalitat farà una ronda de contactes amb tots els grups abans de la qüestió de confiança

Europa Press
2 min
El líder del PP, Xavier Garcia Albiol, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Palau / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà aquest dilluns al Palau de la Generalitat amb el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. La trobada està prevista a dos quarts d'una del migdia i es produirà en el marc de contactes que fa el cap de l'executiu català amb tots els grups de cara a la qüestió de confiança del 28 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Divendres al migdia ja es va reunir amb la CUP, amb qui arranja diferències per reeditar el pacte d'estabilitat parlamentària. En el marc de la trobada, però, també es tractarà l'acord entre PP i Ciutadans per desbloquejar la investidura espanyola –tot i que ja va resultar fallit la setmana passada quan el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no va reunir els suports necessaris per ser reelegit president.

Albiol va demanar explícitament la reunió amb el president de la Generalitat per abordar el contingut del pacte que fa referència a Catalunya, com el model de finançament. El líder popular considera que és una "bona ocasió per debatre i conversar" i espera que el referèndum unilateral d'independència no se situï a l'agenda de l'executiu en el nou curs polític.

D'altra banda, Albiol demanarà una reunió amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Múltiples trobades

Puigdemont afronta una agenda atapeïda en els pròxims dies, ja que abans de la qüestió de confiança ha de fer una ronda de contactes amb tots els grups i, abans de la Diada, s'ha de reunir també amb el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

Divendres al migdia Puigdemont es va reunir de forma discreta amb les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya. Les dues parts van qualificar la trobada de "positiva".

stats