POLÍTICA
Política 01/02/2012

Oriol Pujol acusa Chacón de "clavar canya" a Catalunya per guanyar suports a PSOE

Pel president de CiU al Parlament, la candidata a liderar el PSOE imita el que "històricament" ha fet el PP. Assegura que dirigents del PSC els demanen que passin per alt les declaracions de Chacón sobre el pacte fiscal

Efe
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha acusat la socialista catalana Carme Chacón de "clavar canya" a Catalunya per guanyar-se més suports dins del PSOE, imitant el que "històricament" ha fet el PP. En declaracions a Ràdio Tele Taxi, Pujol ha deplorat les reiterades declaracions de Chacón contra la reivindicació del pacte fiscal en la línia del concert econòmic per a Catalunya, defensada per CiU, ERC i ICV-EUiA, i sobre el qual s'ha obert a parlar el PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Pujol, aquestes afirmacions han de posar-se en el context de la pugna entre Carme Chacón i Alfredo Pérez Rubalcaba per liderar el PSOE. Pujol ha acusat Chacón de "furgar en algunes baixes passions" i "donar canya a Catalunya" perquè considera que això li pot donar algun "resultat" en la confrontació interna al PSOE. Altres dirigents del PSC, a qui CiU intenta atreure cap a les posicions favorables al pacte fiscal, "demanen que es passi per alt i s'ubiqui estrictament en una batalla interna" en el PSOE.

Tot i això, Pujol ha lamentat que Chacón sigui "incapaç d'entendre la problemàtica financera" de tots els catalans i l'ha reptat a dir directament a Catalunya "que la reivindicació dels diners dels catalans és insolidària i que s'ha de seguir pagant, callant i aplicant retallades". Pujol ha carregat així mateix contra els socialistes per negar-se a "assumir alguna responsabilitat" per l'herència que van deixar a la Generalitat i en el govern espanyol. Segons Pujol, "els rubalcabes i les chacons no estan entenent res de tot això" i s'estan convertint en el "partit del no a tot, de la queixa". "Això els empetitirà, els deixarà com quelcom residual en el conjunt del país", ha afegit.

stats