Política 05/04/2017

La defensa dels Pujol demana la nul·litat de dos informes policials derivats del contingut de l'USB

També sol·licita al jutge que citi a declarar l'inspector que va redactar l'informe amb dades del llapis de memòria que ja va ser exclòs del cas

Ara
1 min
L’excap policial 
 Eugenio Pino ahir després de comparèixer davant del jutge.

BarcelonaL'advocat de Jordi Pujol Ferrussola ha demanat la nul·litat de dos informes policials en considerar que es deriven del contingut de l'USB que l'Audiència Nacional va excloure del cas la setmana passada. Tot i que el tribunal ja va anul·lar tant el llapis de memòria com el document escrit amb les dades que conté, la defensa demana ara que es deixin sense validesa dos informes més elaborats a partir d'informacions revelades pel dispositiu. Concretament es tracta dels informes de la UDEF 38.352/16, del 27 d'octubre del 2016, i el 40.784/16, del 15 de novembre del 2016, així com tots els "objectes i segments fàctics innovadors que incorporen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit que l'advocat de Pujol Ferrussola va enviar aquest dimarts al jutge, i al qual ha tingut accés l'ARA, també es demana que se citi a declarar l'inspector en cap de la UDEF 89.140, que va redactar l'informe policial ja anul·lat. L'advocat argumenta que l'inspector és "qui decideix utilitzar la informació viciada i plasmar-la en un informe" i qui, havent de "vetllar per la correcció" en l'obtenció de la informació, "va incorporar a les actuacions documentació il·lícita".

Recordant que l'Audiència ha denunciat l'ex número dos de la Policia Nacional, Eugenio Pino, i Bonifacio Díez Sevillano, un dels membres del seu gabinet, com a responsables de "l'obtenció, trasllat i utilització" il·lícita de la informació del 'pendrive', la defensa considera que també cal escoltar la declaració de qui "efectivament" va incloure la informació al document policial.

stats