Publicitat
Publicitat

Pujol diu que els Mossos fan mal a Catalunya en protestar en castellà

Pujol ha retret als Mossos d'Esquadra que utilitzessin el castellà per protestar per les retallades. Ho ha qualificat com una actitud "penosa i desencertada" que fa mal a Catalunya

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha retret avui dissabte als Mossos d'Esquadra que van utilitzar el castellà per protestar per les retallades que amb aquesta actitud "penosa i desencertada" fan mal a Catalunya.

"Quin tipus de país és Catalunya si la seva policia no vol utilitzar la llengua pròpia?", ha exclamat Pujol després de reunir-se amb joves d'Òmnium Cultural.

Les declaracions de l'expresident arriben un dia després que alguns sindicats dels mossos acordessin en assemblea deixar d'utilitzar el català en les seves comunicacions internes, una decisió que els ha valgut als policies autonòmics dures crítiques d'institucions culturals i partits polítics, en una polèmica que s'ha traslladat, fins i tot, a la xarxa social Twitter.

Davant l'enrenou causat, els mossos han rectificat la seva decisió, de manera que, segons que ha dit avui el delegat del sindicat SAP-UGT Valentín Anadón, no tornaran a utilitzar el castellà amb la finalitat de protestar per les retallades.

Malgrat aquesta decisió, una cinquantena de mossos han tornat a recórrer avui al castellà i a enarborar la bandera espanyola per protestar per les retallades en la inauguració de la Casa de Cultura de Lloret de Mar (Selva), a la qual ha assistit el president català, Artur Mas, que precisament ha fet una defensa de la llengua catalana com l'"ADN" de Catalunya.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT