Política 13/02/2018

Quatre empresaris, citats pel jutge com a investigats per fabricació i distribució de publicitat de l'1-O

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona els considera implicats en l'elaboració de díptics i fullets

Efe / Ara
1 min
Urnes, paperetes, i cues per votar: els col·legis electorals comencen a prendre forma

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que va obrir la primera causa contra l'1-O amb el cas Santi Vidal, ha citat a declarar com a investigats quatre empresaris que considera implicats en els preparatius per, suposadament, haver fabricat i/o distribuït publicitat de la consulta sobre la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons una providència a la qual ha tingut accés l'agència Efe, el jutge vol interrogar el 7 de març els quatre investigats, que són els primers empresaris que compareixen davant del jutge per aquest cas. El magistrat considera que van participar en els actes d'organització del referèndum independentista quan ja sabien que havia estat suspès pel Tribunal Constitucional.

Els empresaris ja van ser citats a declarar com a investigats pels delictes de desobediència i malversació davant la Guàrdia Civil, cos policial amb què treballa el jutge en aquesta investigació.

Les empreses dels investigats estan relacionades amb l'elaboració i distribució de diversos carregaments de díptics i fullets de la campanya publicitària que la Generalitat va impulsar per promoure l'1-O, que van ser confiscats per la Guàrdia Civil els dies previs al referèndum.

stats