Política 15/10/2014

Rajoy estén la mà a Mas per dialogar però l'avisa que tornarà al TC si hi veu motius

El president espanyol reitera que és una "excel·lent notícia" que no se celebri la consulta del 9-N tal com estava prevista

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, celebra que el Govern no mantingui la consulta del 9-N tal com estava prevista al decret signat a finals de setembre. Aquest dimecres al matí, en declaracions a la sortida del Congrés, ha reiterat que ho considera una "excel·lent notícia". Creu que ara s'obre una nova etapa per al diàleg però avisa: si hi ha passos que vagin "contra la legislació" espanyola, recorrerà de nou al Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy creu que el pla B de Mas significa una "triomf de la democràcia i la llei" perquè "cap governant ni cap parlament pot situar-s'hi per sobre". Per això, considera "molt positiva" la notícia. Segons ha explicat, això permet ara obrir un nou "camí" per dialogar entre els dos governs que, a parer seu, ha estat impossible perquè els partits proconsultes van pactar –sense l'acord amb Madrid– la data i les preguntes de la consulta.

"Nosaltres estem disposats a parlar dins de la llei", ha subratllat. Tot i admetre que no sap ben bé quines bases legals tindrà el nou 9-N, ha reiterat que estaran vigilants i impugnaran els actes jurídics i les normes que creguin que no s'ajusten a la Constitució, com ja van fer amb la llei de consultes i el decret de convocatòria. No obstant això, espera que "l'experiència viscuda" permeti actuar ara amb "equilibri, seny i moderació" a les parts implicades en el procés català.

stats