Política 22/04/2015

Rajoy avala que no es publiqui la llista de l'amnistia fiscal i recorda al PSOE que tampoc ho va fer mai

El president espanyol creu que l'única "pèrdua de qualitat democràtica" a Espanya és a l'oposició

Joan Rusiñol
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el ple del Congrés. EFE

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha avalat aquest dimecres la decisió del seu grup parlamentari de vetar la publicació de la llista de les persones que es van acollir a l'amnistia fiscal i de les que estan sent investigades per indicis de blanqueig de capitals i frau. A la sessió de control al Congrés ha retret al PSOE que tampoc va donar mai detalls públics de cap contribuent quan governaven. "Van fer bé", ha dit al secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, i per això assegura que ell tampoc ho farà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha afirmat que aquest dimarts, a la cambra baixa, els diputats del PP van perdre una "oportunitat d'or" per estar al costat dels "treballadors" i no pas dels evasors fiscals. Ha argumentat que la negativa a publicar el llistat s'afegeix a una suposada "pèrdua de qualitat democràtica" de les institucions espanyoles des que governa Rajoy. El líder de l'oposició ha citat el nomenament "a dit" del president de Ràdio Televisió Espanyola o la militància popular el president del Tribunal Constitucional.

"El que hi ha és una pèrdua de qualitat de l'oposició democràtica", ha contestat Rajoy, i ha recordat als socialistes que van votar a favor de la composició dels membres del CGPJ i de l'alt tribunal.

El president espanyol ha defensat la feina de l'Agència Tributària contra el frau fiscal –el PSOE ha posat el focus en "l'obstruccionisme" en la investigació del cas Gürtel– i les xifres de recaptació. Rajoy ha acusat els socialistes d'haver fet dues amnisties quan eren a la Moncloa i, a diferència de la del 2012, perdonar la tributació dels evasors que regularitzaven patrimoni.

stats