Política 14/10/2012

Rubalcaba es vanta que ETA s'ha acabat gràcies als governs socialistes d'Euskadi i Espanya

El líder del PSOE afirma que només Patxi López garanteix respecte a la pluralitat basca

Ferran Casas
2 min

VitòriaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha participat aquest diumenge al matí a l'acte central dels socialistes bascos a Vitòria. I ha posat en valor l'aportació dels socialistes a la pau. Ara que fa un any que ETA va proclamar el seu alto el foc definitiu, Rubalcaba ha afirmat que la pau és mèrit de tots i de dues societats, la basca i l'espanyola, "que mai es van rendir", però que va arribar amb un govern socialista a Euskadi (el de Patxi López) i un altre a Madrid (el de José Luis Rodríguez Zapatero).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSOE ha afirmat que, mentre Mariano Rajoy –com vol fer Iñigo Urkullu– retalla i fa que la gent "visqui pitjor", el govern del PSE ha buscat "una sortida d'esquerres a la crisi" i ha assegurat "la convivència". Segons ell cal seguir posant en mans socialistes el govern basc perquè només això garanteix respecte a la pluralitat. Un retorn del PNB seria, segons ell, una tornada a enrere "i mirar-se cada dia al mirall per pensar si s'és més basc o espanyol".

Rubalcaba també ha fet crítiques al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que pretén "espanyolitzar" els alumnes catalans. Segons ell es tracta d'ensenyar-los a "conviure". Ho ha dit en l'acte central dels socialistes bascos a Vitòria. El pavelló de Mendizorrotza no s'ha omplert (hi havia unes 2.000 persones), però no hi ha faltat cap dels consellers del govern basc, que es va investir fa tres anys amb els vots del PP.

López, home de confiança de Rubalcaba, ha agraït al líder del PSOE el seu suport "en moments durs i també feliços". El lehendakari ha llançat durs atacs al PNB per ser "un llop amb pell de xai", que, com el PP, vol desmuntar l'estat del benestar acabant amb la sanitat universal, entre altres coses.

stats