Política 07/09/2017

Rajoy demana al TC que avisi Trapero que els Mossos no poden "permetre" o "facilitar" l'1-O

La llista de més de 1.000 notificats inclou els responsables del DOGC i de la CCMA, entre d'altres

Dani Sánchez Ugart
1 min
Josep Lluís Trapero

MadridEl recurs del govern espanyol contra el decret de normes complementàries del referèndum de l'1 d'octubre, al qual ha tingut accés l'ARA, inclou la petició al Tribunal Constitucional que notifiqui al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i a altres càrrecs policials de la suspensió de la norma. Entre les més de 1.000 persones assenyalades pel text hi ha els alcaldes de tots els municipis de Catalunya, els responsables dels diaris oficials de la Generalitat i els provincials, així com altres càrrecs del Govern, com el director de TV3, Vicent Sanchis, o el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Totes les autoritats i funcionaris als quals se sol·licita que siguin objecte de requeriment tenen alguna responsabilitat en l'organització del referèndum", justifica el recurs de l'executiu, que afirma, en el cas de la policia, que l'objectiu és que els Mossos "s'abstinguin de permetre o facilitar la preparació i celebració del referèndum convocat".

La demanda que fa l'executiu de Rajoy al Tribunal no implica, en aquest cas, un advertiment de possibles conseqüències penals, sinó que simplement se'ls avisa de la suspensió de la norma que regula el referèndum, perquè s'abstinguin de col·laborar-hi si la Generalitat els ho demana.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els consellers del seu executiu sí que quedaran advertits, si el TC suspèn la norma impugnada, de possibles conseqüències penals de l'incompliment de la suspensió.

Recurs del govern espanyol contra el decret d'acompanyament de l'1-O
stats