CANVI DE CICLE
Política 09/03/2015

Romeva nega "cap contacte formal ni informal" de cara a succeir Forcadell al capdavant de l'ANC

L'exeurodiputat d'ICV reitera a Catalunya Ràdio que pretén "fer un pas enrere cap a una segona línia"

Ara
1 min
Raül Romeva, eurodiputat d'ICV, aquest divendres, a Lleida / ACN

BarcelonaL'exeurodiputat d'ICV, Raül Romeva, que va estripar el carnet del partit la setmana passada després que aquest optés per desmarcar-se de la independència, ha negat aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio' que estigui meditant si succeir Carme Forcadell en la presidència de l'ANC –el maig haurà de deixar el càrrec perquè ja ha esgotat el termini màxim–, com s'havia especulat. "No m'ha contactat ningú, no s'havia plantejat de cap de les maneres", ha asseverat, i encara ha afegit: "Mai he expressat la meva aspiració per fer el pas, cal respectar els ritmes que té l'ANC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, doncs, Romeva ha negat en rodó que hi hagi hagut "cap contacte formal ni informal sobre aquesta qüestió" i ha reiterat que ara pretén "fer un pas enrere cap a una segona línia". "Cal asserenar el debat i frenar les especulacions", ha demanat.

L'exdirigent ecosocialista, de fet, ja havia negat en una piulada que s'hagi postulat per a res:

Igualment, ha declinat opinar sobre si l'ANC hauria d'impulsar una candidatura conjunta per forçar els partits sobiranistes a pactar una part del programa i el full de ruta, com està estudiant.

stats