ELECCIONS MUNICIPALS 2011
Política 18/04/2011

El retorn del reconvertit exalcalde de Badalona Joan Blanch

Es torna a presentar a les eleccions municipals amb una candidatura de "socialistes crítics"

M.colomer
2 min

BadalonaEl que va ser alcalde de Badalona (Barcelonès) pel PSC entre 1983 i 1999, Joan Blanch, torna a la política activa. L'exalcalde encapçala la candidatura d'una nova formació independent, crítica amb el model de l'actual govern socialista. El nom del partit, que es va registrar divendres al Ministeri de l'Interior, descriu aquesta filosofia: Socialistes i Demòcrates Crítics (SDC). A més de l'exalcalde Blanch, els primers llocs de la llista els ocupen Angel Segura i Antonio del Río, dos exmilitants socialistes, que van ser expulsats del partit fa un any per haver criticat l'actual alcalde de Badalona i candidat del PSC als comicis del 22 de Maig, Jordi Serra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el manifest fundacional d'aquesta nova formació, l'austeritat de l'Administració és una de les prioritats. Així, proposen acabar amb el "malbaratament" dels recursos municipals, reduir de 80 a 10 els càrrecs de confiança, rebaixar els salaris d'alcalde i regidors i reduir els impostos municipals que paguen els ciutadans. "L'IBI, per exemple, és caríssim", exclama Blanch. El mateix manifest també mostra el seu desacord amb l'actual gestió del PSC i critica obertament el president del CF Badalona, president de l'empresa de transport públic Tugsal i membre del PSC, Fermín Casquete. Asseguren que Casquete imposa el seu "control feixista" a Tugsal, el PSC i l'Ajuntament de Badalona.

Blanch també explica la posició de la nova formació al voltant de la immigració, un dels temes estrella de la campanya electoral a Badalona. L'exalcalde i candidat lamenta l'ús "demagògic" que fa el PP sobre la immigració, tot i que reconeix que en determinats barris de la ciutat hi ha "problemes seriosos de convivència" entre la població autòctona i els estrangers. Demana als governs de l'Estat i de la Generalitat que abordin el problema. El candidat d'SDC afirma que intentarà entrar a l'Ajuntament com a resposta ciutadana a la "degradació" de la classe política arreu. I assegura que Badalona està perdent el poder com a tercera ciutat de Catalunya per la "incompetència i inoperància" dels actuals dirigents.

stats