Política 11/06/2015

ERC dóna per impossible el tripartit sobiranista a Reus i aplana el camí a un nou mandat de CiU

Els republicans es votaran a si mateixos i tomben també la possibilitat d'un pacte amb el PSC, Ara Reus i la CUP per desplaçar Carles Pellicer

Acn
1 min
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, aquest dissabte / ACN

ReusERC de Reus ha decidit quedar-se a l'oposició i votar-se a si mateixa al debat d'investidura, després que hagin fracassat les negociacions amb CiU i la CUP per formar un govern tripartit sobiranista. La falta d'entesa entre les tres forces i la impossibilitat de sumar una majoria alternativa aplana el camí a un mandat de CiU en solitari. La candidata dels republicans, Noemí Llauradó, ha lamentat que s'hagi perdut la possibilitat de configurar un govern sobiranista de concentració que hauria inclòs les dues forces més votades, i ha opinat que, en el fons, "la CUP no volia assumir l'alcaldia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, també queda definitivament tancada la porta a un govern alternatiu, que hagués necessitat el suport d'ERC, PSC, Ara Reus i la CUP, encara que aquesta possibilitat ja es considerava molt remota perquè el partit d'Oriol Junqueras ja va dir que volia prioritzar un govern sobiranista.

stats