Política 02/12/2017

Rivera acusa el PSC de ser una "mala còpia dels nacionalistes" amb propostes d'Artur Mas "quatre anys després"

Afirma que als socialistes i al PP no els quedarà "més remei" que donar-los suport

Acn
2 min
Rivera acusa el PSC de ser una "mala còpia dels nacionalistes" amb propostes d'Artur Mas "quatre anys després"

BarcelonaEl president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha acusat el PSC de ser una "mala còpia dels nacionalistes" amb un programa electoral com el que plantejava Convergència i Artur Mas, però "quatre anys després", amb referència a la Hisenda catalana. En l'acte de presentació de l'equip del partit a l'amfiteatre del Parc del Gran Sol de Badalona, ha apel·lat als votants "decebuts" amb el PSC, que afirma que durant anys ha lliurat els seus vots als "separatistes". "Tots els nostres vots aniran al recipient de la Constitució", ha dit Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha afirmat que els socialistes i el PP no volen que governin a Catalunya, però s'ha mostrat convençut que "no els quedarà més remei" que donar-los suport perquè els seus votants prefereixen Cs que un govern amb ERC o el PDECat. Som els únics que podem guanyar ERC a les eleccions", ha sentenciat.

En un acte amb militants i simpatitzants del partit taronja, Rivera ha defensat que barris catalans com els que hi ha a Badalona són "l'essència" de la convivència, el benestar i els serveis públics de Catalunya i no se'ls ha d'obviar, com afirma que han fet Montilla, Mas o Pujol. Per això ha afirmat que la "gran batalla" del 21-D és la mobilització, perquè el "malson" dels "separatistes" és la participació.

El president de Ciutadans ha posat en valor que el seu partit "respecta" els jutges, els quals, diu, no han de ser perseguits ni veure com els encerclen les cases, igual que els fiscals, als quals, diu també, no han de punxar les rodes dels cotxes ni tampoc encerclar les cases. "No expulsem els policies dels hotels, els respectem, i no acusem els fills dels guàrdies civils, els defensem", ha precisat Rivera, que assegura que durant el govern de Pujol no es deixava treballar els fiscals per evitar que perseguissin la corrupció.

Catalunya com a "solució als problemes d'Espanya"

Cs considera que si el 21-D no guanya un govern constitucionalista no es podran resoldre els problemes d'Espanya, que té uns pressupostos generals i unes lleis anticorrupció aturats. "Ens toca complir. Catalunya tornarà a ser part de la solució d'Espanya", ha precisat Rivera.

En aquest sentit, considera que els "vells partits" no tenen respostes davant les "noves preguntes", i creu que no tenen l'oportunitat de guanyar les eleccions. "Som els únics que podem guanyar ERC a les eleccions", ha sentenciat. Rivera també ha reclamat a Sánchez que no insulti els votants de Cs ni els seus dient que són "feixistes" quan, segons afirma, només són espanyols que "volen continuar sent-ho".

Per la seva banda, la candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha reclamat "deixar de carregar-se la convivència i les institucions democràtiques" de Catalunya i ha acusat Puigdemont de "no respondre ni comparèixer" al Parlament mentre "fuig" a Brussel·les. Així, creu que als independentistes els ha caigut la "careta" davant de tot Europa, un continent que vol, diu, que Catalunya sigui una "bona notícia" en ocupació i en creació d'empreses. "Catalunya no pot continuar sent un problema per a Espanya ni per a Europa", ha reblat. Així, ha garantit que no "fugirà" de la justícia sinó que "demanarà més justícia social".

Finalment, el portaveu de Cs, Joan Carles Girauta, ha qualificat Catalunya com una "zona d'excepció" permesa dins d'Espanya durant anys pels governs centrals, que creu que s'estimaven més mirar "a l'altre cantó" perquè necessitaven el suport dels nacionalistes.

stats