Política 17/05/2016

Rivera adverteix Rajoy que no s'equivoqui d'"enemic"

El PP dissenya una campanya "sense pietat" contra Ciutadans

Mariona Ferrer I Fornells
3 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha presidit aquest dimarts un esmorzar informatiu a Madrid organitzat per Ceal Ibérico, una entitat constituïda pels empresaris privats més importants d'Espanya, Portugal i Andorra amb interessos a l'Amèrica Llatina. EFE

MadridLa frontera electoral més gran i permeable de cara al 26-J se situa, amb les dades a la mà, entre PP i Ciutadans. Mariano Rajoy i Albert Rivera es disputen un bon gruix de votants. Si es té en compte el CIS postelectoral del 20-D, elaborat el gener passat, un 16,7% dels enquestats asseguraven que havien dubtat entre votar populars o el partit taronja. I aquesta disputa ja s'està vivint a les portes d'una nova cita electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos partits han abandonat la treva del desembre. Rajoy ha dissenyat una campanya "sense pietat" contra Rivera, assenyala aquest dimarts 'El Mundo'. Segons Ciutadans, el candidat del PP ha ideat una estratègia molt dura contra el líder del partit taronja perquè considera que si hi ha possibilitats d'un acord PP-C's després del 26-J la formació emergent demanarà el cap de Rajoy.

La campanya de Rivera és clara: sí al PP, no a Rajoy. I així ha contraatacat aquest dimarts des d'una de les quatre grans torres del districte financer de Madrid, arropat pels empresaris privats més importants d'Espanya, Portugal i Andorra amb interessos a l'Amèrica Llatina i al Carib en un esmorzar informatiu organitzat per Ceal Ibérico al luxós hotel Eurostars.

"Qui pensi que l'enemic és Ciutadans que s'ho faci mirar. L'enemic d'Espanya no sóc jo ni Ciutadans, és la corrupció, l'atur, el populisme i el separatisme", ha dit Rivera en resposta a l'estratègia del PP. "Tant de bo Rajoy no hagués tingut pietat amb la corrupció, amb la precarietat laboral o amb els de l'amnistia fiscal", ha afegit.

El líder del partit taronja vol erigir-se com a garant d'un pacte després del 26-J, tal com ja va intentar fer durant els quatre mesos de legislatura fallida. "Molts ciutadans ens veuen com la solució i no part del problema. Cal deixar de veure les coses des de l'atalaia, el búnquer, i baixar a l'arena. Sense lideratge no hi ha canvi al món", ha dit llançant un dur atac a Rajoy.

Atac al PSOE

Rivera intenta disparar a dreta i esquerra, contra el PP i el PSOE, després d'haver bastit un acord de govern amb Pedro Sánchez. També ha criticat que el líder socialista ja hagi presentat els noms de quins serien els seus ministres si guanya les eleccions. "No estem aquí per fingir governs, sinó per buscar acords. Tothom sap que ningú governarà sol, i això només pot fer que dificultar qualsevol enteniment", ha insistit.

Això sí, ha aplaudit que la candidata del PSC i el 20-D número dos de Sánchez, Meritxell Batet, vegi amb bons ulls pactes a l'esquerra. "Allà on no hi ha Iglesias arribem a acords amb Podem", ha dit la líder socialista en una entrevista a Catalunya Ràdio, recordant l'acord del PSC amb Ada Colau a Barcelona i el gest del PSOE madrileny amb Manuela Carmena a Madrid. "Està bé que el PSOE es posicioni, si el que vol és governar amb populistes", ha conclòs.

Sense primàries tot i canviar 16 caps de llista

El líder de Ciutadans ha fugit d'estudi quan se li ha preguntat sobre els canvis en les llistes de cara al 26-J. Fa un mes va assegurar que no seria necessari tornar fer primàries, perquè simplement farien "retocs" a les llistes. Però al final han canviat fins a 16 caps de cartell. El més polèmic, a la Corunya, on s'ha expulsat el candidat el 20-D. Rivera ha assegurat que són assumptes dels quals no n'és responsable i que la resta de candidats han abandonat el partit o bé han renunciat a la seva plaça.

stats