Política 19/04/2018

Rivera es dona de baixa de la UGT pel suport del sindicat a l'alliberament dels presos

El líder de Ciutadans lamenta que es posicioni a favor "d'imputats per delictes tan greus com rebel·lió, sedició o malversació"

Efe
1 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en la roda de premsa d'aquest dilluns

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha enviat aquest dijous una carta a la UGT en què sol·licita donar-se de baixa com a afiliat, després que el sindicat convoqués una manifestació transversal per demanar la llibertat dels presos polítics diumenge passat, juntament amb CC.OO. i altres plataformes (sota el paraigua de l'Espai Democràcia i Convivència). El número u de la formació argumenta la decisió de deixar el sindicat perquè dona suport "als imputats per delictes tan greus com rebel·lió, sedició o malversació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva carta, Rivera explica que es va afiliar a la UGT quan va començar a treballar als serveis jurídics de La Caixa, i que fins ara no se n'havia donat de baixa perquè entén que les organitzacions sindicals han de "tenir un paper de representativitat rellevant" en la societat.

Rivera apunta que "lamentablement" ha vist com el sindicat "s'ha anat polititzant" els últims anys, "desviant-se de les funcions que li atribueix la nostra Constitució". "Com que estic en desacord amb el qüestionament que fa la seva organització del nostre sistema judicial i el suport a aquells que pretenen trencar els nostres valors constitucionals, els sol·licito la baixa com a afiliat de l'entitat", conclou en la missiva.

stats