Política 20/08/2019

Roldán carrega contra Torra: "No estan satisfets amb tot el mal que han fet a Catalunya, en volen més"

La líder de Cs interpel·la Sánchez per saber "fins quan" permetrà que "es xafin els drets de tots"

Ara
2 min
Roldán carrega contra Torra: "No estan satisfets amb tot el mal que han fet a Catalunya. Volen més"

BarcelonaLes reaccions a l'obertura del nou curs polític del president de la Generalitat, Quim Torra, no s'han fet esperar. La primera a respondre a la conferència que el cap de l'executiu ha pronunciat des de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent, ha sigut la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán. "No estan satisfets amb tot el mal que han fet a Catalunya, en volen més", ha disparat la recent líder de l'oposició al Parlament, arran del salt d'Inés Arrimadas a la política estatal.

A través d'una piulada al seu compte de Twitter, Roldán s'ha mostrat molt crítica amb les paraules de Torra, a qui ha retret el fons del missatge després que el president hagi esperonat els independentistes a "arriscar" en una "confrontació pacífica i democràtica de l'Estat", com ja havia proposat l'expresident Carles Puigdemont. "Fins quan, senyor Torra?", ha preguntat la diputada.

Tot i això, les crítiques no només han anat dirigides al president del Govern, sinó també contra el cap de l'executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui també ha preguntat "fins quan". "A Ciutadans no permetrem que el separatisme continuï trepitjant els drets de tots", ha assegurat Roldán, que ha sentenciat: "Ho tornarem a frenar".

En una línia similar a la de la diputada de Ciutadans, Societat Civil Catalana ha fet una piulada en què ha advertit: "El president Quim Torra diu que ho tornarà a fer. En aquest cas, SCC, també". Una declaració d'intencions que han acompanyat amb un vídeo de la manifestació convocada per l'entitat el 12 d'octubre passat a Barcelona i que va aplegar unes 65.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

El president català, de fet, ha emplaçat en el seu discurs a fer de la Diada de l'Onze de Setembre el "punt de sortida" de la nova etapa que ha començat aquest dimarts. "La d'aquest any ha de ser la Diada de la recuperació de la confiança", ha considerat Torra, que ha valorat l'Onze de Setembre d'aquest any com "el més important per fixar l'objectiu de la independència".

Els socialistes insisteixen en la convivència

Des de l'òrbita socialista, tot i que abans de la intervenció de Torra a Prada de Conflent, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha manifestat que espera que "tothom sàpiga administrar les seves passions", a les portes de conèixer la sentència del Tribunal Suprem sobre els dirigents de l'1-O.

Així ho ha expressat aquest dimarts en una entrevista als micròfons de Catalunya Ràdio, des d'on ha exposat que espera que la decisió de l'Alt Tribunal "sigui justa i equilibrada". Cunillera, a més, ha entonat el 'mea culpa' respecte a les declaracions amb què tot just fa un any es mostrava partidària de l'indult, en cas que els presos el demanessin, i ha matisat que aquest és un debat que s'hauria de posar sobre la taula un cop hi hagi sentència ferma.

En aquest sentit, la delegada de l'executiu espanyol a Catalunya ha insistit que cal que els que tenen responsabilitat política siguin capaços de transmetre als ciutadans la necessitat d'assolir "avenços en la convivència" entre Catalunya i Espanya.

stats