Política 19/03/2015

Ros explica al ple que va cobrar 15.000 euros cada any entre 2010 i 2013 per assistir a actes fora de Lleida

Antifrau investiga crèdits de La Caixa a l'Ajuntament des del 2000 arran de les denúncies presentades per la regidora del PSC Marta Camps

Europa Press
2 min
L'alcalde Àngel Ros en una imatge d'arxiu /ACN

LleidaL'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha explicat aquest dijous al ple extraordinari del consistori que va percebre una mitjana de 15.000 euros anuals entre 2010 i 2013, i 4.250 euros el 2014, per assistències a actes fora de la ciutat. Ros ho ha detallat arran de les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció i l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a l'alcaldable de CiU, Toni Postius, el ple no ha servit per aclarir gaires dubtes, però sí que ha transcendit que Ros percep complements salarials "que fins ara no eren públics", i que en xifres rodones sumen 60.000 euros. La regidora socialista i extinent d'alcalde Marta Camps, que va presentar les denúncies contra el consistori, no ha pres la paraula en el ple, però sí que s'ha pronunciat a les xarxes socials. "L'alcalde reconeix a petició de Fiscalia i del ple un sobresou anual de 15.000 euros després d'haver-ho negat reiteradament", ha escrit al seu compte de Twitter.

Postius ha considerat que Camps ha perdut una oportunitat per explicar els seus arguments en el ple i ha considerat insuficients les respostes de la portaveu socialista, Montse Mínguez, a les seves 120 preguntes. Entre els assumptes que, al parer de Postius, no s'han resolt, hi ha la raó per la qual Antifrau demana informació sobre l'activitat creditícia de La Caixa amb el consistori des de l'any 2000.

El portaveu popular Joan Vilella ha lamentat la situació que viu l'Ajuntament de Lleida i ha dit, dirigint-se a Ros, que "una troiana seva ha encès la metxa", en al·lusió a la regidora Camps. Des del grup no adscrit, el seu únic regidor, Xema Solé, fins fa uns mesos del PP, ha considerat que s'estava fent un judici paral·lel a la investigació oberta.

Ros ha mostrat la seva confiança que Fiscalia i Antifrau arxivin les investigacions i ha assegurat que tot s'ha fet respectant el "marc legal".

stats