Política 23/11/2011

Rosell (CEOE) avala les mesures de Mas: "Fan mal, però no hi ha un pla B"

Demana que els polítics cobrin més, critica que l'Estat mantingui els funcionaris malgrat quedar-se sense competències i defensa que l'educació, la sanitat i els serveis socials siguin "absolutament iguals" a tot l'Estat.

Miquel Codolar
2 min

MadridEl president de la CEOE, Joan Rosell, ha avalat les mesures que ha impulsat el president del Govern, Artur Mas, perquè ha dit que també les estan aplicant altres autonomies en un moment en què cal "retallar per sostenir el deute". Ha dit que "tothom té clar què és el prioritari i fonamental, i a partir d'aquí s'ha de fer la gestió que calgui, és matemàtica pura". Ha afegit que "fa mal, és evident, m'agradaria que s'hi poguessin gastar un 5% més, però quan hi ha menys, cal fer el que cal. No ens agrada, però no hi ha un pla B".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha demanat "replantejar la situació autonòmica" perquè considera que la sanitat, l'educació i els serveis socials, que representen entre el 60% i el 70% del pressupost de les autonomies, "han de ser absolutament iguals per a tothom", referint-se a tot l'Estat, però ha defensat la llibertat de les autonomies per gastar-se la resta del pressupost "com vulguin i puguin". Ha qualificat de "barbaritat" l'absència d'unitat de mercat a l'Estat i les diferents normatives. "No pot ser, ens fa no competitius, ens ho hem de fer mirar", ha insistit.

Rosell ha criticat la "duplicitat de competències sense control, amb només el 8% d'organismes auditats" i ha explicat que fins al final del 2011 "s'han dut a terme 1.977 traspassos de competències", la qual cosa ha suposat "multiplicar" l'ocupació pública. Ha censurat que "l'Estat central, malgrat quedar-se sense competències, segueix mantenint bona part de l'ocupació pública" i ha exigit simplificar l'estructura administrativa.

Pel que fa a les mesures que haurà d'aplicar Mariano Rajoy, ha advertit que "o reconduïm la situació o anem a situacions molt difícils, complicades, i on seria dolent arribar". Ha advertit que tant a Europa com a Espanya, "o ens salvem tots o ens enfonsem tots, com al Titànic". Per Rosell, el que és "prioritari" és el control del dèficit i la recuperació de la liquiditat. Ha advertit que a partir d'ara "res serà igual" i ha demanat una "implicació" de tothom. S'ha mostrat convençut que Espanya pagarà el que deu, i considera que defensar el contrari "és una gran tonteria".

Ha estat presentat pel president de Bankia, exvicepresident del govern espanyol i exdirector gerent de l'FMI, Rodrigo Rato. Sobre les veus que apunten Rato com a ministre d'Economia, Rosell ha dit que aposta "per a tot menys per a entrenador del Barça". També ha demanat que els polítics cobrin més perquè considera que "estan mal pagats".

stats