Política 25/02/2014

Rubalcaba a Rajoy: "En quin país viu vostè?"

Acusa el president espanyol d'utilitzar la crisi com a "coartada" per aplicar tot allò que la dreta "mai s'havia atrevit a plantejar"

Sara González
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba durant la seva intervenció en el debat de política general

Barcelona"En quin país viu vostè?", ha etzibat el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalca, al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la seva intervenció en el debat de política general al Congrés. El cap de l'oposició ha acusat el president espanyol de parlar sobre les "percepcions" de millora de l'economia però no sobre la "realitat" que viuen els ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha subratllat que és "fals" que el pitjor de la crisi ja ha passat i que el govern espanyol ha fet l'únic que podia fer. El dirigent socialista, que podria estar encarant l'últim debat de política general com a líder del partit, ha retret a Rajoy que els ciutadans estan "pitjor" i que el PP sempre ha optat per polítiques que van en "contra dels més dèbils". De fet, al seu parer, el que ha fet l'executiu ha estat utilitzar la crisi com a "coartada" per fer "el que la dreta sempre havia volgut fer i mai va gosar plantejar".

Com a exemple, ha detallat que en els darrers anys s'ha perdut un milió de llocs de treball, el deute ha augmentat en 250.000 milions d'euros i els autònoms i petites i mitjanes empreses tenen 250.000 milions d'euros menys de crèdit. També ha recordat que la reforma laboral aprovada pel PP ha provocat una baixada de sous, que els malalts han de pagar una part de la medicació hospitalària, que les dones han vist retallats els seus drets amb la llei de l'avortament, que són molts els estudiants que han perdut les seves beques i que cada cop hi ha més ciutadans en risc de pobresa.

Més d'un centenar d'imputats per corrupció

Rubalcaba no s'ha estat de recordar els grans casos de corrupció que esquitxen el PP. "Molta gent pensa que vostè es va finançar il·legalment durant 20 anys", ha etzibat a Rajoy, i ha recordat que els populars ja sumen més d'un centenar d'imputacions pel cas Gürtel i el presumpte finançament irregular del partit.

El líder del PSOE també ha titllat de "cacicada" la modificació que vol fer el PP de l'Estatut de Castella-la Manxa per reduir el nombre de diputats. Al seu parer, l'únic que busquen els populars és una fórmula per dificultar l'accés de la tercera força parlamentària i facilitar que María Dolores de Cospedal torni a guanyar les eleccions. "Transformaran un sistema electoral proporcional en un de majoritari", ha alertat.

stats